Kremlius: Vakarų sprendimas dėl tankų Ukrainai reiškia tiesioginį įsitraukimą į konfliktą

Kremlius ketvirtadienį pareiškė, kad Vakarų šalių sprendimas aprūpinti Ukrainą moderniais tankais reiškia, jog Berlynas ir Vašingtonas, pritarę ginklų tiekimui Kyjivui, įsitraukė į konfliktą.

D. Peskovas ir V. Putinas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D. Peskovas ir V. Putinas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 26, 2023, 11:52 AM

„Europos sostinės ir Vašingtonas nuolat skelbia pareiškimus, kad įvairių rūšių ginklų, įskaitant tankus, siuntimas jokiu būdu nereiškia jų dalyvavimo karo veiksmuose. Mes su tuo griežtai nesutinkame. Maskvoje tai suvokiama kaip tiesioginis dalyvavimas konflikte, ir matome, kad tai vis labiau plinta“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

„Reuters“ praneša, kad Rusijos saugumo tarybos sekretorius ketvirtadienį taip pat pareiškė, kad JAV ir NATO yra konflikto Ukrainoje šalys ir siekia vilkinti kovas.

Praėjus dienai po to, kai Vokietija ir JAV susitarė pasiųsti į Kijevą dešimtis tankų, vienas artimiausių prezidento Vladimiro Putino sąjungininkų Nikolajus Patruševo nurodo, kad tai, kas šiandien vyksta Ukrainoje, yra daugelį metų trunkančio „hibridinio karo“, kurį Vakarai vykdo prieš Rusiją, rezultatas, rašo „Tass“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.