Netoli Japonijos nuskendus laivui žuvo 8 žmonės, įskaitant 6 Kinijos piliečius

Netoli Japonijos krantų nuskendus laivui žuvo aštuoni žmonės, įskaitant šešis Kinijos piliečius, ketvirtadienį kinų valstybinei žiniasklaidai sakė vienas šalies diplomatas.

Netoli Japonijos nuskendus laivui žuvo 8 žmonės, įskaitant 6 Kinijos piliečius.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Netoli Japonijos nuskendus laivui žuvo 8 žmonės, įskaitant 6 Kinijos piliečius.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 26, 2023, 2:47 PM, atnaujinta Jan 26, 2023, 4:21 PM

Prekinis laivas „Jin Tian“ antradienį vakare pasiuntė nelaimės signalą būdamas už maždaug 110 km į vakarus nuo atokių negyvenamų Dandžio salų, esančių pietvakariniame Japonijos pakraštyje.

Laivo kapitonas palydoviniu telefonu Pietų Korėjos pakrančių apsaugos pareigūnams pranešė, kad jis ir įgula ankstyvą trečiadienio rytą paliks skęstantį laivą, pranešė Čedžu pakrančių apsaugos tarnyba.

Paieškoje taip pat dalyvavo keli Japonijos pakrančių apsaugos ir karinių pajėgų laivai ir orlaiviai, kurie surado 13 įgulos narių.

Trys regione esantys privatūs laivai taip pat padėjo paimti penkis įstrigusius įgulos narius, pranešė Japonijos pakrančių apsaugos tarnyba.

Kinijos generalinis konsulas Fukuokos mieste Lu Guijunas (Lu Guidziunas) ketvirtadienį valstybiniam transliuotojui CGTN sakė, kad iš 13 rastų žmonių „aštuoni, įskaitant šešis kinus, mirė“.

Kitų penkių surastų įgulos narių, įskaitant keturis kinus, gyvybei pavojus negresia, sakė generalinis konsulas.

„Reiškiame nuoširdžiausią užuojautą... aukoms“, – pridūrė jis.

Vėliau Japonijos pakrančių apsaugos tarnyba patvirtino kinų diplomato pateiktą informaciją ir pridūrė, kad kiti du žuvę įgulos nariai buvo iš Mianmaro. Pasak jos, dar devyni žmonės – keturi iš Kinijos ir penki iš Mianmaro – laikomi dingusiais be žinios.

Kaip pranešė Fukuokos konsulatas, vietinių Kinijos atstovybių pareigūnai apsilankė Nagasakio pakrančių apsaugos tarnyboje, kur padėjo gėlių žuvusiems įgulos nariams pagerbti ir pareiškė užuojautą.

Jie taip pat aplankė nukentėjusiuosius ir perdavė Kinijos ambasadoriaus Japonijoje Kong Xuanyou žodžius, parūpino jiems drabužių, maisto ir gėrimų, pranešė konsulatas.

Nelaimė įvyko tuo metu, kai daugelį Azijos šalių užklupo šaltis, o kai kuriose Japonijos salose, esančiose arčiausiai gelbėjimo operacijos vietos, temperatūra dieną siekė vos tris laipsnius Celsijaus.

6 551 t laivas „Jin Tian“ yra registruotas Honkonge, pranešė Japonijos pakrančių apsaugos tarnyba.

2020 metais prie pietvakarių Japonijos nuskendo krovininis laivas su 43 įgulos nariais ir 6 000 galvijų, patekęs į taifūną. Du įgulos nariai išgyveno.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.