J. Bidenas skiria J. Zientsą Baltųjų rūmų administracijos vadovu

JAV prezidentas Joe Bidenas penktadienį Jeffą Zientsą paskyrė naujuoju Baltųjų rūmų administracijos vadovu.

J. Bidenas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
J. Bidenas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 27, 2023, 5:59 PM

Šios atsakingos pareigos tuo metu, kai J. Bidenas rengiasi siekti perrinkimo ir susiduria su naujai sustiprėjusių Atstovų Rūmų respublikonų atliekamais tyrimais, patikėtos patyrusiam technokratui, buvusiam Baltųjų rūmų atsako į COVID-19 krizę komandos vadovui.

J. Zientsas pakeitė ilgametį J. Bideno patarėją Roną Klainą, vadovavusį administracijai ir per pakilimus, kai buvo priimti tokie svarbūs teisės aktai kaip didžiulis infrastruktūros įstatymas, klimato, sveikatos apsaugos ir mokesčių įstatymai, patvirtinta dešimtys teisėjų, ir per nuosmukius, tokius kaip nesklandus JAV karių išvedimas iš Afganistano.

Tai pirmieji dideli personalo pokyčiai administracijoje, kurios aukščiausiuose postuose ir visame ministrų kabinete darbuotojų kaita buvo minimali.

„Esu įsitikinęs, kad Jeffas tęs Rono protingą ir nuoseklų vadovavimą... mums ir toliau kasdien sunkiai dirbant dėl žmonių, kuriems tarnauti buvome pasiųsti“, – pareiškime sakė J. Bidenas.

56 metų J. Zientsui bus pavesta vadovauti Baltųjų rūmų veiklai svarbiu J. Bideno valdymo momentu – praėjus dvejiems kadencijos metams, kai demokratų administracija turi pereiti nuo ambicingos teisėkūros prie šios politikos įgyvendinimo ir atremti respublikonų pastangas sužlugdyti jų pasiekimus.

Be to, Baltieji rūmai šiuo metu stengiasi suvaldyti įslaptintų dokumentų aptikimo J. Bideno namuose Vilmingtone Delavero valstijoje ir jo buvusiame institute Vašingtone sukeltus padarinius, prasidėjus specialiojo prokuroro tyrimui.

Savo atsistatydinimo laiške J. Bidenui R. Klainas teigė, kad dabar „tinkamas metas“ pasikeitimui.

„Įpusėjus jūsų pirmajai kadencijai, kai už nugaros yra dveji sėkmingi metai, o prieš akis – svarbūs sprendimai dėl kitų dvejų metų, yra tinkamas metas šiai komandai gauti naują vadovą, – rašė jis. – Aš dirbau ilgiau nei aštuoni iš devynių pastarųjų administracijos vadovų ir atidaviau šiam darbui visą save; dabar atėjo laikas, kad to imtųsi kas nors kitas.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.