Per kvailumą sužalotas buvęs „Roskosmos“ vadovas D. Rogozinas prašo Kremliaus darbo: aiškėja, kad ne jis buvo pagrindinis taikinys

Buvęs Rusijos kosmoso agentūros „Roskosmos“ vadovas Dmitrijus Rogozinas, kurį Donecke sužeidė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų paleistas sviedinys, bando prašyti Kremliaus naujų pareigų, teigė Rusijos leidinys „VChK-OGPU“.

Buvęs Rusijos kosmoso agentūros (Roskosmos) vadovas Dmitrijus Rogozinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Buvęs Rusijos kosmoso agentūros (Roskosmos) vadovas Dmitrijus Rogozinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 27, 2023, 8:56 AM, atnaujinta Jan 27, 2023, 12:06 PM

Žiniasklaidos šaltinių teigimu, praėjusių metų gruodžio 21 d. į Donecko restoraną „Šeš-Beš“ pataikiusio sviedinio taikinys greičiausiai buvo ne D.Rogozinas, o kolaborantas Vitalijus Chocenka.

Sprogmuo skriejo į pastatą kaip tik tuo metu, kai jame pasirodė V.Chocenka, o D.Rogozinas buvo sužeistas „atsitiktinai“.

„Vienintelis dalykas, su kuriuo D.Rogozinas buvo susijęs šiuo atveju, buvo idiotiškas sumanymas Donecke suburti iš anksto pakviestą grupę žmonių, įskaitant paties D.Rogozino žmoną Tatjaną Rogoziną, kuri atvyko pasveikinti savo vyro su gimtadieniu, bet stebuklingai išgyveno“, – sakoma pranešime.

Rusijos tyrimo institucijos pagrindinę versiją vertina kaip pasikėsinimą į V.Chocenkos gyvybę. Tuo tarpu sužalotas D.Rogozinas pradėjo aktyviai dalyti interviu, tokiu būdu bandydamas prašyti Kremliaus naujų pareigų.

„Akivaizdu, kad niekas neskirs valstybinio posto žmogui, kuris jau kartą kvailai sužlugdė savo tautą“, – nurodoma leidinyje.

Praėjusių metų gruodžio 21 d. Donecko restorane „Šeš-Beš“, kur D. Rogozinas švendė savo gimimo dieną, nugriaudėjo galingas sprogimas. Per jį žuvo keli žmonės. Pats funkcionierius buvo sužeistas. Kartu su juo buvo sužeistas ir apsišaukėliškos Donecko Liaudies Respublikos vyriausybės vadovas V.Chocenka.

D.Rogozinas anksčiau nurodė, kad sprogimu metu skeveldra pramušė dešinįjį petį ir įstrigo penktajame stuburo slankstelyje. „Tetrūko milimetro, kad žūčiau arba tapčiau nejudančiu neįgaliuoju“, – skundėsi D.Rogozinas.

D.Rogozinas, aršus prezidento Vladimiro Putino vasarį pradėto Ukrainos puolimo šalininkas, vadovauja išvien su Maskvos kariuomene kovojančių prorusiškų pajėgų karinių patarėjų komandai.

Tiesmukais pasisakymais pagarsėjęs D. Rogozinas, tviteryje susikibęs su JAV milijardieriumi ir „SpaceX“ vadovu Elonu Musku, liepą buvo pašalintas iš pareigų Rusijos kosmoso agentūroje „Roscosmos“.

Parengta pagal UNIAN inf. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.