Nepaisant sankcijų, Rusija sugeba įsigyti lustų iš Nyderlandų, praneša žiniasklaida

Nepaisant įvestų sankcijų, Rusija ir toliau perka lustus iš Nyderlandų gamintojų. Apie tai rašoma šeštadienį paskelbtame Nyderlandų visuomeninio transliuotojo NOS atliktame žurnalistiniame tyrime.

Rusijos vėliava.<br>V.Skaraičio nuotr.
Rusijos vėliava.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2023, 7:27 PM

„Nepaisant griežtų sankcijų, lustai iš Nyderlandų bendrovių vis dar patenka į Rusiją. Kalbame apie milijonus vienetų nuo invazijos į Ukrainą pradžios iki gruodžio imtinai“, – rašoma portale.

Išnagrinėję atvirus prekybos duomenis ir konfidencialius dokumentus, taip pat pabendravę su šiuose sandoriuose dalyvavusių bendrovių atstovais ir ekspertais, žurnalistai išsiaiškino, kaip vyko tiekimai: nedidelė grupė Kinijos bendrovių perka lustus Nyderlanduose ir perparduoda juos Rusijai.

„Nepaisant sugriežtintų sankcijų, pastaraisiais mėnesiais eksportas nesumažėjo“, – teigia žurnalistai. Rusija gauna mikroschemas iš dviejų pagrindinių Nyderlandų gamintojų – „NXP“ ir „Nexperia“.

Neseniai „NXP“ mikroschemų rasta mūšio lauke Ukrainoje – išardytoje rusiškoje šarvuotoje haubicoje, sparnuotojoje raketoje, koviniame sraigtasparnyje ir net iranietiškame drone-kamikadzėje.

Gamybos įmonių atstovai teigia, kad kruopščiai tikrina savo klientus ir nesupranta, kaip jų gaminiai patenka į rusų rankas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.