Pietvakarių Pakistane per autobuso avariją žuvo mažiausiai 40 žmonių

Pakistano pietvakariuose sekmadienį nuo tilto nulėkus ir užsiliepsnojus autobusui žuvo mažiausiai 40 žmonių, pranešė vyriausybės pareigūnas.

Pakistano pietvakariuose sekmadienį nuo tilto nulėkus ir užsiliepsnojus autobusui žuvo mažiausiai 40 žmonių.<br>„Twitter“ nuotr.
Pakistano pietvakariuose sekmadienį nuo tilto nulėkus ir užsiliepsnojus autobusui žuvo mažiausiai 40 žmonių.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 29, 2023, 9:38 AM

„Žuvusiųjų kūnai...neatpažįstami“, – įvykio vietoje teigė Beludžistano provincijos Lasbelo rajono vyresnysis pareigūnas Hamza Anjumas.

Jis teigė, kad trys išgyvenusieji buvo išgelbėti, o autobusas, kaip skelbiama, vežė 48 keleivius, kai sekmadienį atsitrenkė į tilto atramą ir nuvažiavo nuo kelio.

Autobusas per naktį važiavo iš Beludžistano provincijos sostinės Kvetos į pietryčių Karačio uostamiestį.

„Bijoma, kad vairuotojas galėjo užmigti“, – sakė H. Anjumas, kuris taip pat paminėjo, kad vairuotojas galėjo viršyti leistiną greitį tolimos kelionės metu.

„Tirsime nelaimingo atsitikimo priežastis“, – teigė jis ir pridūrė, kad DNR tyrimais buvo nustatyta „smarkiai sužalotų“ palaikų tapatybė.

Netvarkingi greitkeliai, nepakankamos saugos priemonės ir neatsargus vairavimas lemia itin prastus Pakistano kelių eismo saugumo rodiklius.

Keleiviniai autobusai dažnai būna perpildyti, o saugos diržai dažniausiai nesegimi, todėl eismo įvykiuose žūsta daug žmonių.

Lapkritį 20 žmonių, įskaitant 11 vaikų, žuvo Pakistano pietvakariuose mikroautobusui įvažiavus į didelį ir vandens apsemtą griovį.

Rugpjūtį Multano miesto pakraštyje, autobusui susidūrus su naftos cisterna, taip pat žuvo 20 asmenų.

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, 2018 metais Pakistano keliuose žuvo daugiau kaip 27 000 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Leading the change in sustainable business