Rusijos mobilizacija: šauktinis 12 dienų gėrė bare, kad išvengtų kariauti Ukrainoje

Rusijoje vienas mobilizuotas ir į karą Ukrainoje pašauktas vyras beveik dvi savaites praleido bare, jame gėrė, miegojo ir tokiu būdu stengėsi išvengti kelionės į frontą, praneša „UNIAN“.

Mobilizuoti Rusijos kareiviai.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Mobilizuoti Rusijos kareiviai.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 31, 2023, 10:35 AM

Kaip teigiama, tai įvyko Kovrovo mieste, Vladimiro srityje. Spalio 18 d. mobilizuotasis tiesiog peršoko savo karinio dalinio tvorą ir nuėjo gerti į kavinę. Kai kavinė užsidarė, vyras persikėlė į barą ir iš jo neišėjo dvi savaites.

Iki pat spalio 30 d. kareivis dienomis gerdavo bare, o naktimis jame miegojo. Visa tai tęsėsi tol, kol į barą atvyko karo prievolės policija ir šauktinį išsivedė. Jis buvo nuteistas dvejiems metams kalėjimo pataisos namų kolonijoje.

Sausio 23 d. Rusijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas teigė, kad dalinė mobilizacija Rusijoje vis dar vyksta. Nors šalyje vis garsiau kalbama apie dar 500 tūkst. šauktinių mobilizaciją, jau ir patys kariuomenės atstovai prasitaria, kad tokiu atveju iškiltų nemenkų problemų su jų aprūpinimu.

Rusijos žmogaus teisių gynėjas Markas Feiginas teigia, kad be mobilizacijos Rusija nebepajėgtų kariauti šio karo.

Rugsėjį Kremliaus vadovas Vladimiras Putinas pasirašė įstatymą, kuriuo sugriežtino bausmes už dezertyravimą mobilizacijos ar karo metu.

Pagal jį, pažeidėjams gresia laisvės atėmimas iki 10 metų, o dėl savo įsitikinimų kariauti atsisakę asmenys už grotų gali praleisti iki trejų metų. Įstatymas taip pat kriminalizuoja „savanorišką“ pasidavimą – už jį baudžiama iki 15 metų kalėjimo. Nepaisant to, vis daugiau karių išdrįsta surizikuoti būti patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

Parengta pagal „UNIAN“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.