Izraelio karo lėktuvai smogė taikiniams Gazoje

Anksti ketvirtadienį Izraelio karo lėktuvai smogė Gazos ruožui, atsakydami į tai palestiniečių kovotojai paleido raketas. Smurtas įsiplieskė nepaisant JAV raginimų imtis „skubių veiksmų“ ramybei atkurti.

2023 m. vasario 2 d. Izraelis surengė antskrydžius centrinėje Gazos ruožo dalyje praėjus kelioms valandoms po to, kai perėmė iš palestiniečių teritorijos paleistą raketą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
2023 m. vasario 2 d. Izraelis surengė antskrydžius centrinėje Gazos ruožo dalyje praėjus kelioms valandoms po to, kai perėmė iš palestiniečių teritorijos paleistą raketą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2023, 12:19 PM

Izraelis teigė, kad prieš aušrą surengti smūgiai buvo atsakas į anksčiau paleistas raketas ir buvo nukreipti į Gazq valdančio islamistinio „Hamas“ judėjimo karinio mokymo stovyklas.

Izraelio kariškių pareiškime sakoma, kad naikintuvai smogė į „Hamas“ „cheminių medžiagų gamybos, konservavimo ir saugojimo vietą bei ginklų gamybos aikštelę“. Antskrydžiai surengti „reaguojant į anksčiau trečiadienį iš Gazos ruožo į Izraelį paleistą raketą“. Armija tviteryje paskelbė, kad „Hamas“ „susidurs su saugumo pažeidimų prieš Izraelį padariniais“. Gynybos ministras Yoavas Gallantas pažadėjo, kad Izraelis reaguos į bet kokią ataką.

„Hamas“ atstovas Hazemas Qassemas Izraelio smūgius pavadino „agresijos prieš Palestinos žmones tąsa“. Jis apkaltino Izraelį „atvėrus duris eskalacijai“.

Anksčiau šią savaitę per derybas su Izraelio ir Palestinos lyderiais JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas ragino abi šalis užkirsti kelią tolesniam kraujo praliejimui. Jis apgailestavo dėl „nekaltų“ palestiniečių žūties per kelis mėnesius trunkantį smurtą Izraelio okupuotame Vakarų krante ir perspėjo, kad palestiniečių „viltys blėsta“.

Šiais metais per konfliktą žuvo 35 palestiniečiai, įskaitant užpuolikus, kovotojus ir civilius, bei šeši Izraelio civiliai, tarp jų vaikas ir vienas ukrainietis, jie žuvo penktadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.