Šiaurės Korėja grasina „visiška konfrontacija“

JAV ir Pietų Korėjai paskelbus apie naujas karines pratybas, skirtas skirtos Šiaurės Korėjos atgrasymui, šios šalies Užsienio reikalų ministerija pagrasino griežta reakcija.

Televizoriaus ekrane matomas Šiaurės Korėjos raketos paleidimo vaizdas Seulo geležinkelio stotyje Seule, Pietų Korėjoje, vasario 2 d.<br>AP/Scanpix nuotr.
Televizoriaus ekrane matomas Šiaurės Korėjos raketos paleidimo vaizdas Seulo geležinkelio stotyje Seule, Pietų Korėjoje, vasario 2 d.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2023, 4:54 PM

Ministerijos atstovas Pchenjane apkaltino JAV vykdant priešišką politiką. Vašingtonas kartu su savo sąjungininkėmis situaciją Korėjos pusiasalyje priartino prie „kraštutinės raudonos linijos“, ketvirtadienį citavo jį valstybinė žiniasklaida.

Atstovas kritikavo ir JAV gynybos sekretoriaus Lloydo Austino pareiškimą šią savaitę Seule vėl nusiųsti į pusiasalį amerikiečių strateginių ginklų sistemų, pavyzdžiui, naikintuvų ar lėktuvnešių. Šiaurės Korėja esą pademonstruos „griežčiausią reakciją“ pagal principą „branduoliniai ginklai prieš branduolinius ginklus ir visiška konfrontacija prieš visišką konfrontaciją“.

Konfliktas su Šiaurės Korėja nuo praėjusių metų vėl smarkiai paaštrėjo. Kim yong–uno autoritariškai valdoma šalis, nepaisydama tai draudžiančių JT rezoliucijų, padidino savo branduolinį ginklą galinčių nešti raketų bandymų apimtis ir tempą. Pietų Korėja ir JAV vėl visiškai atnaujino savo karines pratybas.

Gynybos ministerija Seule ketvirtadienį pranešė, kad abiejų šalių ginkluotosios oro pajėgos trečiadienį prie Pietų Korėjos vakarinės pakrantės surengė bendras pratybas. Jose dalyvavo amerikiečių bombonešiai „B–1B“ bei abiejų pusių naikintuvai.

L. Austinas ir jo kolega iš Pietų Korėjos Lee Jong-supas antradienį Seule paskelbė, kad toliau plės karinius manevrus. Tikslas esą yra stiprinti aljanso pajėgumus, įskaitant keitimąsi informacija bei bendrą planavimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.