E. Macronas ir B. Netanyahu aptarė Irano branduolinę programą ir karą Ukrainoje

Per susitikimą Paryžiuje Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ir Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu aptarė Irano branduolinę programą ir Rusijos karą Ukrainoje.

Per susitikimą Paryžiuje Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ir Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu aptarė Irano branduolinę programą ir Rusijos karą Ukrainoje.<br>IMAGO/Scanpix nuotr.
Per susitikimą Paryžiuje Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ir Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu aptarė Irano branduolinę programą ir Rusijos karą Ukrainoje.<br>IMAGO/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2023, 11:05 AM

E. Macronas pabrėžė būtinybę imtis ryžtingų veiksmų, atsižvelgiant į Irano pažangą vykdant branduolinę programą. Pasak jo, „ padariniai neišvengiami, jei ji bus tęsiama“, sakoma po susitikimo ketvirtadienio vakarą paskelbtame Eliziejaus rūmų pranešime.

E. Macronas pabrėžė, kad remdamas Rusijos agresiją Ukrainoje Teheranas vis labiau rizikuoja užsitraukti sankcijas ir būti izoliuotas. E. Macronas ir B. Netanyahu taip pat kalbėjosi apie pastangas dorotis su tarptautiniais Rusijos karo Ukrainoje padariniais. B. Netanyahu „paragino taikyti reikšmingas sankcijas Irano režimui ir įtraukti Revoliucinę gvardiją į Europos Sąjungos teroristų sąrašą“.

Susitikimas vyko didėjant įtampai Artimuosiuose Rytuose. E. Macronas patikino B. Netanyahu, jog Prancūzija visiškai solidari su Izraeliu, bet pabrėžė, kad svarbu „vengti bet kokių veiksmų, galinčių įsukti smurto ratą“.

E. Macronas griežtai pasisakė prieš žydų gyvenviečių plėtrą, nes ji pakerta perspektyvą palestiniečiams turėti savo valstybę, o taip pat Izraelio taikos ir saugumo viltis, pranešė Eliziejaus rūmai.

1967 m. Izraelis užėmė Vakarų krantą ir Rytų Jeruzalę. Šiandien ten gyvena daugiau nei 600 tūkst. Izraelio naujakurių. Palestiniečiai reikalauja nepriklausomos valstybės su sostine Rytų Jeruzalėje. Izraelio vyriausybė ir toliau plečia gyvenvietes žemėje, priskiriamoje būsimos Palestinos valstybės teritorijai. Šiuos veiksmus Jungtinių Tautų Saugumo Taryba laiko tarptautinės teisės pažeidimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.