Nuo mobilizacijos į Sakartvelą pabėgę rusai jau sudaro beveik 8 proc. šalies gyventojų

Sakartvelo Vieningojo nacionalinio judėjimo atstovė Nona Mamulašvili pareiškė, kad nuo mobilizacijos į Sakartvelą bėgantys rusai yra opi problema šaliai.

Sakartvelo Vieningojo nacionalinio judėjimo atstovė Nona Mamulašvili pareiškė, kad nuo mobilizacijos į Sakartvelą bėgantys rusai yra opi problema šaliai.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Sakartvelo Vieningojo nacionalinio judėjimo atstovė Nona Mamulašvili pareiškė, kad nuo mobilizacijos į Sakartvelą bėgantys rusai yra opi problema šaliai.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2023, 9:46 AM

Pasak jos, beveik 70 proc. apklaustų kartvelų nerimauja dėl rusų antplūdžio. Žmonės būgštauja dėl neigiamų šios „migracijos“ padarinių.

„Turint omenyje tai, kas dabar vyksta Sakartvele ir kokią gėdingą politiką vykdo mūsų vyriausybė, šie skaičiai dar nevisiškai atspindi tikrąją situaciją. Problema labai rimta. Šalis, kuri okupavo 20 proc. Sakartvelo teritorijos, siunčia savo piliečius, kurie čia gyvena nekontroliuojami, masiškai superka nekilnojamąjį turtą ir jaučiasi labai patogiai. Manau, kad toks didelis rusų skaičius kelia pavojų Sakartvelo saugumui“, – sakė N. Mamulašvili televizijos kanalui „Freedom“.

Anot jos, tas faktas, kad rusai kaip pabėgėliai atvyksta į šalį, kurios teritoriją okupuoja, yra oksimoronas.

N. Mamulašvili pažymėjo, kad Sakartvelo sieną jau kirto 1,3 mln. rusų, iš kurių apie 300 tūkst. nusprendė pasilikti šalyje.

„300 tūkst. rusų – tai maždaug 8 proc. šalies gyventojų. Tokios rusų mažumos Sakartvele nebuvo net Sovietų Sąjungos laikais“, – pabrėžė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.