Kinija pripažino, kad dar vienas oro balionas, aptiktas virš Lotynų Amerikos, yra jos

Po to, kai savaitgalį JAV numušė kinams priklausiusį oro balioną, pirmadienį Kinija patvirtino, kad Vašingtono ir Bogotos aptiktas dar vienas oro balionas virš Lotynų Amerikos taip pat yra jos.

​Po to, kai savaitgalį JAV numušė kinams priklausiusį oro balioną, pirmadienį Kinija patvirtino, kad Vašingtono ir Bogotos aptiktas dar vienas oro balionas virš Lotynų Amerikos taip pat yra jos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Po to, kai savaitgalį JAV numušė kinams priklausiusį oro balioną, pirmadienį Kinija patvirtino, kad Vašingtono ir Bogotos aptiktas dar vienas oro balionas virš Lotynų Amerikos taip pat yra jos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-02-06 10:44

Pentagonas penktadienį pranešė, kad virš Lotynų Amerikos buvo pastebėtas antras, kaip įtariama, Kinijos šnipinėjimo balionas. Kolumbijos oro pajėgos tada pranešė, kad buvo aptiktas objektas, kurio „charakteristikos panašios į oro baliono charakteristikas“, ir „stebimas tol, kol paliko nacionalinę oro erdvę“.

„Kaip paaiškėjo, minėtas bepilotis oro balionas yra iš Kinijos“, – pranešė Užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Mao Ning, sakydama, kad prietaisas yra „civilinio pobūdžio ir naudotas skrydžio bandymams“.

„Dėl oro sąlygų ir riboto manevringumo balionas smarkiai nukrypo nuo numatyto kurso ir atsitiktinai įskrido į Lotynų Amerikos ir Karibų jūros regiono oro erdvę, – spaudos konferencijoje sakė Mao Ning.

„Kinija yra atsakinga šalis ir visada griežtai laikosi tarptautinės teisės, – pridūrė ji. – Bendraujame su atitinkamomis šalimis, tinkamai elgiamės ir nesukelsime jokios grėsmės jokiai šaliai“.

Dėl kito baliono aptikimo virš JAV buvo atšauktas planuotas JAV valstybės sekretoriaus Antony Blinkeno vizitas į Kiniją, kur jis turėjo vykti sekmadienį.

Kinija sekmadienį pasipiktino dėl to, kad buvo numuštas balionas, kuris, jos teigimu, buvo nuo kurso nukrypęs nepilotuojamas meteorologinis orlaivis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.