Kinijos oro balionas pastebėtas ir virš Kosta Rikos

Kinijos oro balionas buvo pastebėtas virš Kosta Rikos, pirmadienį pranešė šios Lotynų Amerikos šalies užsienio reikalų ministerija.

Kinijos oro balionas.<br>Soc. tinklų nuotr.
Kinijos oro balionas.<br>Soc. tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 7, 2023, 8:13 AM

Ministerija citavo Kinijos ambasados sostinėje San Chosė pranešimą, esą ši apgailestauja dėl šio incidento ir kad prietaiso paskirtis yra išimtinai mokslinė, daugiausia meteorologinė.

Kinijos ambasada taip pat teigė, kad balionas nekelia grėsmės jokiai šaliai ir kad jis atsidūrė virš Kosta Rikos per klaidą dėl oro sąlygų ir ribotų savarankiško krypties reguliavimo galimybių, sakoma ministerijos pareiškime.

Kol kas neaišku, ar tai tas pats orlaivis, kuris penktadienį buvo pastebėtas virš Kolumbijos.

Panašus Kinijos oro balionas praėjusią savaitę buvo aptiktas virš JAV oro erdvės. Vašingtonas apkaltino Pekiną naudojant jį šnipinėjimo tikslais ir šeštadienį jį numušė.

Reaguodamas į tai Pekinas iškvietė JAV reikalų patikėtinį ir pakartojo ankstesnius pareiškimus, kad oro balionas buvo civilinis orlaivis, sakydamas, kad jo numušimas JAV buvo „akivaizdžiai perdėta reakcija“.

Pekinas tvirtino, kad tiek virš Kolumbijos matytas, tiek JAV numuštas balionas tarnavo „civiliniams tikslams“, buvo nukrypęs nuo kurso ir sunkiai valdomas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.