Sudėtingos sąlygos trukdo gelbėjimo darbams: ES į Turkiją siunčia 1 150 gelbėtojų ir 70 tarnybinių šunų

Ieškoti išgyvenusiųjų per žemės drebėjimą Turkijoje buvo sutelktos 27 paieškos ir gelbėjimo komandos, antradienį pranešė už krizes atsakingas Europos Komisijos narys Janezas Lenarčičius.

Alžyro gelbėtojų komandos atvyksta į tarptautinį Alepo oro uostą 2023 m.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Alžyro gelbėtojų komandos atvyksta į tarptautinį Alepo oro uostą 2023 m.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Ganziatepas po žemės drebėjimo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Ganziatepas po žemės drebėjimo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-02-07 12:42, atnaujinta 2023-02-07 12:43

„Pats geriausias ES solidarumas“, – rašė J. Lenarčičius savo „Twitter“ paskyroje.

Šiose komandose, kurias sudaro 1 150 gelbėtojų ir 70 šunų, dalyvauja 19 skirtingų Europos valstybių, įskaitant ES nepriklausančias Juodkalniją ir Albaniją.

Jų dislokavimas koordinuojamas pagal vadinamąjį ES civilinės saugos mechanizmą, per kurį šalys gali prašyti ES ir kitų sistemoje dalyvaujančių šalių skubios pagalbos.

Tuo metu pranešama, kad gelbėtojai užtvindė Stambulo oro uostą. Miesto gubernatoriaus tviteryje paskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip per Stambulo oro uostą į žemės drebėjimo zonas skrenda minios gelbėtojų savanorių ir darbuotojų.

Nelaimių ir nepaprastųjų situacijų valdymo direktorato nariai buvo išsiųsti į Hatajaus provinciją, esančią į pietvakarius nuo žemės drebėjimo epicentro, rašė Ali Yerlikaya.

Pasak pareigūnų, regione sugriauta net 1 500 pastatų, o daugelis žmonių pranešė, kad jų artimieji įstrigę po nuolaužomis, o pagalbos ar gelbėtojų komandos vis dar neatvyksta.

Gyventoja Nurgul Atay pasakojo, kad po griuvėsiais Antakijos mieste po nuolaužomis girdėjo savo motinos balsą, tačiau be sunkiosios technikos negalėjo jos išgelbėti.

„Jei tik galėtume pakelti betoninę plokštę, galėtume ją pasiekti, – sakė ji. - Mano mamai 70 metų, ji ilgai to neatlaikys“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.