Turkijoje per žemės drebėjimą tikriausiai žuvo du Ukrainos piliečiai, su 19 ukrainiečių kol kas nėra ryšio

Per žemės drebėjimą Turkijos pietuose tikriausiai žuvo du ukrainiečiai. Tai antradienį pareiškė Ukrainos užsienio reikalų ministerijos atstovas Olehas Nikolenka, kuriuo remiasi „Interfax-Ukraina“.

Ukrainiečiai neša gėles prie Turkijos ambasados Kyjive. <br>RPA-ELTA nuotr.
Ukrainiečiai neša gėles prie Turkijos ambasados Kyjive. <br>RPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 7, 2023, 6:28 PM

„Kaip informavo Turkijos atstovai, per žemės drebėjimą tikriausia žuvo du Ukrainos piliečiai. Ambasada dabar tikrina šią informaciją ir imasi priemonių žuvusiųjų tapatybei nustatyti“, – rašo URM atstovas „Facebook“ paskyroje.

Anot jo, taip pat žinoma apie keturis nukentėjusius ukrainiečius. „Jie sužeisti nesunkiai, jų gyvybei pavojus negresia, hospitalizacijos jiems neprireikė“, – pažymėjo žinybos atstovas.

Jis pranešė, kad Ukrainos diplomatai jau surado 38 šalies piliečius, o dabar, bendradarbiaudami su Turkijos gelbėjimo tarnybomis, jie ieško kitų 19 ukrainiečių, su kuriais nepavyksta užmegzti ryšio.

„URM ruošiasi nusiųsti Ukrainos konsulus į Gaziantepą. Ambasados darbuotojai nuvyks į stichinės nelaimės zoną, kai tik tai bus įmanoma Turkijoje paskelbus nepaprastąją padėtį“, – pridūrė O. Nikolenka.

Pasak jo, konsulai koordinuos pagalbą Ukrainos piliečiams, nuveš jiems šiltų drabužių ir būtiniausių daiktų.

„Jiems grįžtant planuojama išvežti ukrainiečius, pareiškusius norą persikelti į kitus Turkijos regionus“, – pranešė O. Nikolenka.

Ankstų vasario 6-osios rytą Turkijos pietryčius ir Sirijos šiaurės vakarus supurtė keli galingi žemės drebėjimai, kurių stiprumas siekė 7,7 balo. Vidurdienį požeminiai smūgiai pasikartojo ir padarė dar daugiau žalos.

Naujausiais duomenimis, stichijos šėlsmas pareikalavo mažiausiai 5400 žmonių gyvybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.