Užfiksuotas Turkijos žurnalisto herojiškas poelgis: žemės drebėjimo metu puolė gelbėti nukentėjusią mergaitę

Rengdamas reportažą apie Turkiją sukrėtusį 7,8 balo žemės drebėjimą žurnalistas nutraukė tiesioginę transliaciją, kad galėtų nunešti mažą mergaitę į saugią vietą.

„A News“ žurnalistas Yukselis Akalanas.<br>Stop kadras.
„A News“ žurnalistas Yukselis Akalanas.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 7, 2023, 5:41 PM

Turkijos žiniasklaidos priemonės „A News“ žurnalistas Yukselis Akalanas pirmadienį rengė reportažą apie gelbėjimo darbus po pirmojo žemės drebėjimo. Y.Akalanas su operatoriumi filmavo vienoje iš Malatijos, Turkijos rytuose esančio miesto, gatvių, praneša CBS News.

Vaizdo įraše matyti, kaip prasidėjusio žemės drebėjimo metu žurnalistas Y.Akalanas bėga. Fone girdėti kaukiančios sirenos ir griūvantys pastatai. Pasak „The Telegraph“, Y.Akalanas vaizdo įraše sakė:

„Kai ėjome prie griuvėsių (filmuoti) paieškos ir gelbėjimo darbų, įvyko du iš eilės stiprūs smūgiai, ir pastatas, kurį matote kairėje, buvo sugriautas, – pasakojo Y.Akalanas. – Buvo daug dulkių. Ateina vietinis gyventojas, jis visas pasidengė dulkėmis“.

Po to vaizdo įraše matyti, kaip žurnalistas bėga prie nelaimės ištiktos mergaitės, pakelia ją ir nuneša į atvirą gatvę. Pastatęs verkiančią mergaitę ant žemės, Y.Akalanas matomas guodžiantis ją ir liepiantis išlikti ramiai.

Po to žurnalistas tęsė transliaciją.

Pirmasis žemės drebėjimas buvo vienas stipriausių regione per pastaruosius 100 metų. Po jo sekė antrasis žemės drebėjimas, kurio stiprumas siekė 7,5 balo pagal Richterio skalę.

Žemės drebėjimų aukų skaičius viršijo 5200. Turkijoje iki šiol užregistruoti 3 549 žuvusieji, anksčiau patvirtino prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas.

Sirijoje paskelbti du skaičiai – vienas vyriausybės kontroliuojamose teritorijose, kitas – opozicijos kontroliuojamuose regionuose. Iš viso vyriausybinėse teritorijose žuvo 812 žmonių, o sukilėlių kontroliuojamose teritorijose – 900 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.