Moldova patvirtino gavusi iš Ukrainos informacijos apie Rusijos parengtą destabilizavimo planą

Moldovos žvalgybos ir saugumo tarnyba (SIS) patvirtino iš Ukrainos žvalgybos gavusi informacijos apie Rusijos planus įvesti Moldovos Respublikoje Maskvai lojalų režimą.

​Moldova.<br>Sipa Press/Scanpix nuotr.
​Moldova.<br>Sipa Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 9, 2023, 8:27 PM, atnaujinta Mar 13, 2023, 3:33 PM

Tai pranešė portalas „point.md“, kuriuo remiasi „Ukrinform“.

„SIS patvirtina, kad, remiantis tiek mūsų partnerių ukrainiečių pateikta informacija, tiek Tarnybos operatyvinės veiklos rezultatais, buvo išaiškinti ardomieji veiksmai, kuriais buvo siekiama pakirsti Moldovos valstybingumą, destabilizuoti ir pažeisti viešąją tvarką. Šiuo metu negalime pateikti daugiau detalių, nes gali kilti pavojus vykdomai operatyvinei veiklai“, – sakoma pranešime.

SIS patikino šalies piliečius, kad visos valstybės institucijos dirba įprastu režimu ir neleis įgyvendinti šių Rusijos planų.

Moldovos prezidentės administracija pažymėjo, kad Maia Sandu palaiko nuolatinį ryšį su Europos šalių vadovais, pirmiausia – su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu.

„Prezidentė M. Sandu nuolat palaiko ryšį su Europos šalių valstybių ir vyriausybių vadovais bei kitais užsienio partneriais, įskaitant prezidentą V. Zelenskį. Jie nuolat keičiasi nuomonėmis ir informacija apie situaciją regione. Mūsų kompetentingos institucijos dirba, siekdamos užtikrinti šalies saugumą, ir naudojasi visa partnerių informacine parama, kad numatytų ir užkirstų kelią bet kokiems bandymams pakenkti mūsų valstybei“, – pareiškė administracijos atstovai.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, prezidentas V. Zelenskis, kalbėdamas per specialų Europos Vadovų Tarybos posėdį vasario 9 d., pranešė, kad neseniai Ukrainos žvalgybai pavyko perimti Rusijos planą sugriauti politinę santvarką Moldovoje.

Jis taip pat pridūrė, kad šie duomenys buvo perduoti Moldovos prezidentei M. Sandu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.