Reitingų agentūra: žemės drebėjimo Turkijoje ir Sirijoje nuostoliai gali siekti 4 mlrd. JAV dolerių

Turkiją ir Siriją nusiaubusio žemės drebėjimo ekonominė žala gali viršyti 4 mlrd. JAV dolerių, ketvirtadienį pranešė reitingų agentūra „Fitch“.

Pirmadienį (vasario 6 d.) Turkijoje ir Sirijoje įvykus žemės drebėjimui, žuvo daugiau kaip 17 000 žmonių.<br>Reuters / Scanpix nuotr.
Pirmadienį (vasario 6 d.) Turkijoje ir Sirijoje įvykus žemės drebėjimui, žuvo daugiau kaip 17 000 žmonių.<br>Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 9, 2023, 5:06 PM

Per 7,8 balo žemės drebėjimą, pirmadienį sukrėtusį Turkiją ir Siriją, žuvusių žmonių skaičius perkopė 17 500 ir tikriausiai dar didės, gelbėtojams toliau šukuojant griuvėsius ir ieškant išgyvenusiųjų.

„Sunku įvertinti ekonominius nuostolius, nes padėtis keičiasi, tačiau tikėtina, kad jie viršys 2 mlrd. dolerių ir gali siekti 4 mlrd. dolerių ar daugiau“, – skelbia „Fitch Ratings“.

Draudimo nuostoliai bus kur kas mažesni ir sieks galbūt apie 1 mlrd. JAV dolerių, nes draudimo apsauga regione menka, pridūrė agentūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti