Atsistatydinus Moldovos premjerei žlugo šalies vyriausybė

Penktadienį Moldovos vyriausybė žlugo, atsistatydinus provakarietiškai šalies premjerei Natalijai Gavrilitai. Tai prisidėjo prie virtinės krizių, apėmusių šią valstybę nuo tada, kai Rusija įsiveržė į jos kaimynę Ukrainą.

Atsistatydino Moldovos premjerė Natalija Gavrilita.<br>AP/Scanpix nuotr.
Atsistatydino Moldovos premjerė Natalija Gavrilita.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 10, 2023, 2:22 PM, atnaujinta Mar 13, 2023, 3:32 PM

N.Gavrilita spaudos konferencijoje sakė, kad jai „atėjo laikas paskelbti apie atsistatydinimą“, ir teigė, kad niekas nesitikėjo, jog jos vyriausybei, išrinktai 2021 m. vasarą, teks valdyti tiek daug krizių, kurias sukėlė Rusijos agresija Ukrainoje.

N.Gavrilitos laikas ministrės pirmininkės poste pasižymėjo ilga problemų virtine. Tarp jų – aštri energetikos krizė, sparčiai auganti infliacija ir keli nerimą keliantys incidentai, pavyzdžiui, kaimyninėje Ukrainoje vykstančio karo raketos, kirtusios jos dangų.

Penktadienio rytą Ukrainos kariuomenės vadas patvirtino naują incidentą – dvi Rusijos sparnuotosios raketos, prieš įskrisdamos į Ukrainą, praskrido virš Moldovos oro erdvės. Raketos buvo paleistos iš Juodosios jūros, sakė pareigūnai.

Moldovos valdžios institucijos patvirtino Ukrainos pareiškimą ir iškvietė Rusijos ambasadorių, kad pareikštų protestą „dėl nepriimtino mūsų oro erdvės pažeidimo Rusijos raketomis“, sakoma pareiškime.

Naująją vyriausybę paskirs prezidentė Maia Sandu, o paskui ją turės patvirtinti 101 vietos Moldovos parlamentas.

Parengta pagal „Euronews“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.