Turkijoje areštuoti žmonės, socialiniuose tinkluose skelbę įrašus apie žemės drebėjimus

Turkijos policija sulaikė 37 socialinių tinklų naudotojus dėl jų pranešimų, paskelbtų po pirmadienį įvykusių dviejų stiprių žemės drebėjimų, nuniokojusių didelius šalies rajonus ir kaimyninę Siriją.

Turkija.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Turkija.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 10, 2023, 4:33 PM

Sulaikytieji pasidalijo žinutėmis, „siekdami paskleisti baimę ir paniką tarp gyventojų“, penktadienį tviteryje nurodė policija.

Buvo neaišku, kokie įrašai turimi galvoje. Dešimt iš sulaikytųjų buvo oficialiai areštuoti. Kai kurios interneto svetainės taip pat buvo uždarytos, nes, policijos teigimu, operatoriai norėjo pasinaudoti piliečių geranoriškumu ir apgauti donorus.

Daugelis tradicinių žiniasklaidos priemonių Turkijoje kontroliuojamos vyriausybės, todėl socialinė žiniasklaida yra svarbus alternatyvios informacijos šaltinis, nors įrašus dažnai sunku patikrinti.

Trečiadienį Turkijoje buvo laikinai užblokuotas tviteris, opozicija kaltino vyriausybę siekiu nuslopinti kritiką dėl krizės valdymo po žemės drebėjimų. Prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas pripažino, kad vykdant gelbėjimo operaciją būta problemų, tačiau tuos, kurie kritikavo vyriausybę, kad pagalba vėluoja, apkaltino melo skleidimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.