Austrijos kariai Turkijoje dėl pablogėjusios saugumo situacijos sustabdė gelbėjimo operacijas

Austrijos kariai laikinai sustabdė savo vykdomas gelbėjimo operacijas Turkijoje dėl pavojaus saugumui.

Austrijos kariai laikinai sustabdė savo vykdomas gelbėjimo operacijas Turkijoje dėl pavojaus saugumui.<br>AP/Scanpix nuotr.
Austrijos kariai laikinai sustabdė savo vykdomas gelbėjimo operacijas Turkijoje dėl pavojaus saugumui.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 11, 2023, 1:07 PM

„Turkijoje didėja agresija tarp grupuočių“, – šeštadienį naujienų agentūrai APA sakė Austrijos ginkluotųjų pajėgų pulkininkas leitenantas Pierre‘as Kugelweisas, sakydamas, kad buvo pranešimų apie susišaudymus.

Pasak jo, 82 gelbėjimo padalinio kariai ir karės nuo antradienio yra Turkijos Hatajaus provincijoje. Su savimi jie atsigabeno 45 tonas įrangos ir išgelbėjo iš griuvėsių devynis žmones.

Šiuo metu kariai yra „bazinėje stovykloje kartu su kitomis tarptautinėmis organizacijomis ir laukia nurodymų“, bet yra pasirengę tolesnėms misijoms, kai situacija pagerės, sakė jis.

„Nebuvo jokio išpuolio prieš mus, austrus. Mums visiems viskas gerai, – sakė P. Kugelweisas. – Norėtume ir toliau padėti, bet aplinkybės yra tokios, kokios yra“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.