Donbase žuvusių rusų karių žmonos kaip kompensaciją gavo kailinius – vėliau jie buvo atimti

Socialiniuose tinkluose išplatintame vaizdo įraše matyti, kaip grupė moterų, kurių vyrai žuvo kovodami Rusijos pajėgose Ukrainoje, dėkoja už gautus kailinius.

Moterys, kurioms buvo įteikti kailiniai.<br>Stop kadras.
Moterys, kurioms buvo įteikti kailiniai.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-02-11 08:46, atnaujinta 2023-02-11 16:53

Buvusio Rusijos žvalgybos pareigūno Igorio Girkino bendražygiai pasakojo, kad apsišaukėliškos Donecko liaudies respublikos valdžia žuvusių kariškių našlėms įteikė šiuos kailinius, nurodo nepriklausomas Rusijos naujienų portalas „Meduza“. 

Apie šią akciją vasario pradžioje pranešė I.Girkino aplinkoje dirbantis Jevhenas Skrypnykas. Teigiama, kad 21 kailinius padovanojo verslininkas Aleksandras Boriakas, „Ugra Fur Company“ įkūrėjas. Kailinius našlėms perdavė I.Girkino žmona Miroslava Reginskaja.

Vasario 6 d. M.Reginskaja paskelbė vaizdo įrašą, kuriame 13 moterų, stovinčių gatvėje ir laikančių priešais save kailinius, vienbalsiai dėkoja už dovanas ir sako, kad niekada nepagalvojo, jog „turės tokią galimybę“, o vaizdo įrašo „režisierius“ pareiškia, kad „būtent tokios akimirkos leidžia pajusti, kad esame šeima“.

„Šiandien sulaukėme netikėtos pagalbos“, – laikydama kailinius sakė viena moteris. Ji pridūrė, kad susirinkusios žuvusių karių našlės buvo „labai dėkingos“ už kailinius.

„Labai dėkojame jums iš visos širdies. Ačiū, kad mumis pasirūpinote“, – sakė ji.

Paskelbus vaizdo įrašą, „Feministinis pasipriešinimas“ organizacijos narė susisiekė su viena iš vaizdo įraše rodomų moterų. Ji teigė, kad iš karto po įrašo iš jos ir dar bent trijų moterų buvo atimti kailiniai.

Pasak jos, iš pradžių moterims buvo pasakyta, kad kailiniai yra prastos kokybės, ir pažadėta, kad netrukus gaus naujus, tačiau vėliau pranešta, kad kailiniai jiems buvo duoti per klaidą, nes neva buvo skirti kitiems žmonėms.

Organizacija taip pat nurodė, kad moterims buvo žadamos brangios dovanos iš Maskvos, jei jos nusifilmuos vaizdo įraše. Organizacijos narė paaiškino, kad tai yra įprasta praktika ir kad dažnai tokiose nuotraukose ir vaizdo įrašuose rodomos moterys nėra našlės.

„Dažnai būna, kad ką nors atveža iš Maskvos ir nufilmuoja“. Ar tikros našlės dalyvavo kailinių video filmukuose, ji nedetalizavo.

Taip pat paaiškėjo, kad Aleksandras Boriako įkurta „Furs of Ugra“ įmonė buvo likviduota 2021 m. vasarą. Jis Maskvoje yra įregistruotas kaip individualus verslininkas, kurio pagrindinė veikla – kailių gamyba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.