Turkijoje sulaikyta 12 asmenų dėl per žemės drebėjimą sugriuvusių pastatų

Turkijos policija sulaikė 12 žmonių dėl sugriuvusių pastatų pietrytinėse Gaziantepo ir Sanliurfos provincijose, šeštadienį pranešė vietos žiniasklaida po Turkiją sukrėtusio stipraus žemės drebėjimo.

Turkijos policija sulaikė 12 žmonių dėl sugriuvusių pastatų pietrytinėse Gaziantepo ir Sanliurfos provincijose, šeštadienį pranešė vietos žiniasklaida po Turkiją sukrėtusio stipraus žemės drebėjimo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Turkijos policija sulaikė 12 žmonių dėl sugriuvusių pastatų pietrytinėse Gaziantepo ir Sanliurfos provincijose, šeštadienį pranešė vietos žiniasklaida po Turkiją sukrėtusio stipraus žemės drebėjimo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 11, 2023, 4:32 PM

Tarp sulaikytųjų buvo ir statybos rangovų, pranešė naujienų agentūra DHA. Regione įvykus 7,8 balo stiprumo drebėjimui, per kurį žuvo daugiau kaip 25 tūkst. žmonių, sugriuvo mažiausiai 6 000 pastatų, o tai sukėlė pyktį dėl prastos būsto kokybės.

Tikimasi, kad sulaikytų asmenų bus ir daugiau, nes šeštadienį Dijarbakyro, vienos iš 10 nuo žemės drebėjimo nukentėjusių pietrytinių provincijų, prokuroras išdavė arešto orderius 29 asmenims, pranešė valstybinė naujienų agentūra.

Vienas iš šeštadienį sulaikytų asmenų buvo pastato Gaziantepe statybos rangovas, nurodė agentūra, pridurdama, kad policija jį surado Stambule.

Prokurorai pradėjo daugybę tyrimų nukentėjusiose provincijose, įskaitant Kahramanmarasą, kurio Pazarciko rajonas buvo žemės drebėjimo epicentre.

Turkijos teisingumo ministerija nurodė 10-ies provincijų prokurorams įsteigti specialius „žemės drebėjimo nusikaltimų tyrimo biurus“.

Penktadienį Turkijos policija sulaikė Hatajaus provincijoje sugriuvusio prabangaus daugiaaukščio daugiabučio namo statybos rangovą. Jis buvo sulaikytas Stambulo oro uoste po to, kai, pasak pranešimų, bandė pabėgti iš šalies.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.