Izraelio gelbėtojų komanda išvyko iš Turkijos dėl grėsmės saugumui

Izraelio skubiosios pagalbos savanorių organizacija sekmadienį pranešė, kad sustabdė gelbėjimo operaciją po žemės drebėjimo Turkijoje ir grįžo namo dėl „didelės“ grėsmės jos darbuotojų saugumui.

​Izraelio skubiosios pagalbos savanorių organizacija sekmadienį pranešė, kad sustabdė gelbėjimo operaciją po žemės drebėjimo Turkijoje ir grįžo namo dėl „didelės“ grėsmės jos darbuotojų saugumui.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Izraelio skubiosios pagalbos savanorių organizacija sekmadienį pranešė, kad sustabdė gelbėjimo operaciją po žemės drebėjimo Turkijoje ir grįžo namo dėl „didelės“ grėsmės jos darbuotojų saugumui.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 12, 2023, 5:04 PM

Grupė „United Hatzalah“ socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė nuotraukas, kuriose matyti, kaip jos komanda padeda Turkijos Raudonojo Pusmėnulio darbuotojams šeštadienį ištraukti žmogų iš griuvėsių netoli žemės drebėjimo epicentro Kachramanmarašase.

Tačiau sekmadienį grupė pranešė, kad dėl „patvirtintos grėsmės saugumui“ skubiai išskrido atgal į Izraelį.

„Žinojome, kad rizikuojame siųsdami savo komandą į šią Turkijos teritoriją, esančią netoli sienos su Sirija“, – teigė grupės operacijų viceprezidentas Dovas Maiselis.

„Deja, ką tik gavome informacijos apie konkrečią ir tiesioginę grėsmę Izraelio delegacijai, tad pirmiausia turime pasirūpinti savo darbuotojų saugumu“, – pridūrė jis.

„United Hatzalah“ į Turkiją pasiuntė daugiau nei dvi dešimtis medicinos darbuotojų.

Per pirmadienį įvykusį žemės drebėjimą pietryčių Turkijoje žuvo beveik 30 000 žmonių, o Sirijoje – daugiau kaip 3 500.

Turkijos saugumo pareigūnai suėmė dešimtis žmonių, įtariamų plėšikavimu ir kitais nusikaltimais.

Tokį pat sprendimą saugumo sumetimais stabdyti gelbėjimo operaciją šeštadienį priėmė Austrijos kariuomenė ir Vokietijos gelbėtojai.

Vokietijos organizacija ISAR citavo „pranešimus apie įvairių grupuočių susidūrimus“ Sirijos pasienyje ir girdimus šūvius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.