JAV naikintuvas numušė virš Kanados skraidžiusį neatpažintą „objektą“

JAV naikintuvas šeštadienį virš Kanados numušė neatpažintą objektą – tai jau antras toks incidentas Šiaurės Amerikos oro erdvėje po dramatiško šnipinėjimu įtariamo Kinijos baliono sunaikinimo prieš savaitę.

Kanados premjeras Justinas Trudeau paskelbė, kad objektas buvo numuštas per bendrą JAV ir Kanados karinę operaciją.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Kanados premjeras Justinas Trudeau paskelbė, kad objektas buvo numuštas per bendrą JAV ir Kanados karinę operaciją.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-02-12 08:11

Kanados premjeras Justinas Trudeau paskelbė, kad objektas buvo numuštas per bendrą JAV ir Kanados karinę operaciją.

„Buvo pakelti Kanados ir JAV orlaiviai ir JAV naikintuvas „F-22“ numušė objektą“, – J. Trudeau šeštadienį rašė savo „Twitter“ paskyroje.

JAV ginkluotųjų pajėgų Šiaurės vadavietė pranešė, kad netrukus po to, kai 22 val. 41 min. (Lietuvos laiku) buvo numuštas objektas, aviacijos institucijos uždarė dalį oro erdvės virš JAV šiaurės vakarų Montanos valstijos dėl nustatytos vadinamosios „radarų anomalijos“.

Pasak vadavietės, JAV naikintuvai pakilo į dangų, bet „neaptiko objekto, kuris galėtų būti siejamas su poveikiu radarams“. Oro erdvė buvo vėl atidaryta komerciniam transportui.

Kanados gynybos ministrė Anita Anand pranešė, kad virš Kanados šiaurės vakaruose esančios Jukono teritorijos numuštas objektas buvo „nedidelis, cilindro formos“.

J. Trudeau teigė, kad Kanados pajėgos Jukone „surinks ir išanalizuos objekto nuolaužas“.

Kanados premjeras informavo, kad dėl pastarojo įsibrovimo į šalies erdvę kalbėjosi su JAV prezidentu Joe Bidenu, o A. Anand teigė susisiekusi su JAV gynybos sekretoriumi Lloydu Austinu.

Jungtinės Valstijos trečiadienį pareiškė, kad tokie šnipinėjimu įtariami Kinijos balionai kaip sunaikintasis vasario 4-ąją priklauso „laivynui“, kuris veikia penkiuose žemynuose. NATO taip pat pareiškė susirūpinimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.