Korupcija EP kaltinamam italų politikui paskirtas namų areštas

Italijos politikui Andrea Cozzolino, įtariamam korupcija tebesitęsiančiame Europos Parlamentą purtančiame tyrime, paskirtas namų areštas.

Italijos politikui Andrea Cozzolino, įtariamam korupcija tebesitęsiančiame Europos Parlamentą purtančiame tyrime, paskirtas namų areštas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Italijos politikui Andrea Cozzolino, įtariamam korupcija tebesitęsiančiame Europos Parlamentą purtančiame tyrime, paskirtas namų areštas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 12, 2023, 2:56 PM, atnaujinta Feb 12, 2023, 3:01 PM

Neapolio teisėjas nurodė 60 metų A. Cozzolino paleisti iš policijos areštinės, bet taikyti jam namų areštą. A. Cozzolino buvo suimtas penktadienį pagal Belgijos valdžios institucijų išduotą Europos arešto orderį.

Italijos teismai šiuo metu svarsto Belgijos prokurorų ekstradicijos prašymą, todėl teisėjas nusprendė, kad nėra rizikos, jog A. Cozzolino bėgs.

Belgijos tyrėjai apkaltino Italijos politiką ėmus kyšius iš trečiųjų šalių – Kataro ir Maroko – mainais už tai, kad pasinaudotų savo ES teisės aktų leidžiamosios valdžios atstovo įtaka. A. Cozzolino kaltės nepripažįsta.

Italijos apeliaciniame teisme Neapolyje antradienio rytą numatytas posėdis dėl galimos A. Cozzolino ekstradicijos į Belgiją.

Pasak naujienų agentūros „Ansa“, A. Cozzolino advokatai jo areštą ir įkalinimą pavadino „žeminančiu ir nepagrįstu“. Advokatas sakė, kad A. Cozzolino sutiko bendradarbiauti su tyrėjais nuo pat gruodį kilusio korupcijos skandalo pradžios.

A. Cozzolino, kaip ES teisės aktų leidėjo, imunitetas neseniai buvo panaikintas.

Italijos politikas yra vienas iš kelių europarlamentarų, įtariamų prekyba poveikiu byloje. Skandalas sukrėtė Europos Parlamentą, kai Belgijos valdžios institucijos suėmė tuometinę pirmininko pavaduotoją Evą Kaili.

E. Kaili, buvusi Graikijos televizijos žurnalistė, neteko pareigų po to, kai buvo suimta dėl kaltinimų korupcija ir pinigų plovimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.