Turkijoje lankosi Graikijos užsienio reikalų ministras

Nepaisant ilgamečių konfliktų tarp šalių, Graikijos užsienio reikalų ministras sekmadienį atvyko į Turkiją pareikšti paramą šaliai po pražūtingo žemės drebėjimo, pranešė ministerija.

Nepaisant ilgamečių konfliktų tarp šalių, Graikijos užsienio reikalų ministras sekmadienį atvyko į Turkiją pareikšti paramą šaliai po pražūtingo žemės drebėjimo, pranešė ministerija.<br>„Twitter“ nuotr.
Nepaisant ilgamečių konfliktų tarp šalių, Graikijos užsienio reikalų ministras sekmadienį atvyko į Turkiją pareikšti paramą šaliai po pražūtingo žemės drebėjimo, pranešė ministerija.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 12, 2023, 11:42 AM

Graikijos diplomatijos vadovas – pirmasis Europos šalies ministras, atvykęs į Turkiją po pirmadienį įvykusio žemės drebėjimo.

Turkijos valstybinės televizijos ERT filmuotoje medžiagoje matoma, kaip užsienio reikalų ministrą Nikosą Dendiasą šiltai apkabina Turkijos kolega Mevlutas Cavusoglu. Jie sulipa į sraigtasparnį ir išvyksta į labiausiai drebėjimų paveiktus regionus.

Abu ministrai atvyko į Antakiją, kur Graikijos gelbėtojai padeda vykdyti paieškos ir gelbėjimo operacijas.

Ministerija pranešė, kad Graikijos ministras taip pat aplankys Graikijos pagalbos misijos šalyje komandos narius.

Graikija, nepaisant šimtmečius trunkančios priešpriešos su Turkija, praėjus kelioms valandoms po nelaimės, viena pirmųjų išsiuntė gelbėtojus ir humanitarinę pagalbą.

Regioninę priešpriešą paaštrino teritoriniai ir energetiniai ginčai bei Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano neseniai išsakyti skambūs grasinimai įsiveržti į kaimyninę šalį.

Tačiau abi kaimyninės šalys, esančios ant seisminių lūžių linijų, tradiciškai padeda viena kitai stichinių nelaimių atveju.

Graikijos vyriausybė yra nusiuntusi Turkijai iš viso 80 tonų medicinos ir pirmosios pagalbos įrangos. Ministerijos teigimu, vizito metu N. Dendias taip pat aptars būdus, kaip Graikija galėtų toliau padėti Turkijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.