Žemės drebėjimų Turkijoje ir Sirijoje aukų skaičius viršijo 28 tūkst., dar randama išgyvenusiųjų

Sekmadienį, septintą dieną po Turkijoje ir Sirijoje įvykusių žemės drebėjimų, aukų skaičius viršijo 28 tūkst., bet dar pavyksta rasti išgyvenusiųjų.

Sekmadienį, septintą dieną po Turkijoje ir Sirijoje įvykusių žemės drebėjimų, aukų skaičius viršijo 28 tūkst., bet dar pavyksta rasti išgyvenusiųjų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Sekmadienį, septintą dieną po Turkijoje ir Sirijoje įvykusių žemės drebėjimų, aukų skaičius viršijo 28 tūkst., bet dar pavyksta rasti išgyvenusiųjų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-02-12 09:41

Ankstyvą sekmadienio rytą Turkijos valstybinė naujienų agentūra „Anadolu“ pranešė, kad šalyje žuvusiųjų skaičius išaugo iki 24 617. Agentūra citavo viceprezidentą Fuatu Oktay. Turkijos nelaimių valdymo institucija AFAD pranešė, kad dar 80 278 žmonės buvo sužeisti.

Kaimyninėje Sirijoje, kaip žinoma, žuvo mažiausiai 3 574 žmonės ir 5 276 buvo sužeisti.

Nors praėjo jau beveik savaitė po žemės drebėjimų, bet gelbėtojams vis dar pavyksta rasti gyvųjų griuvėsiuose.

Sekmadienio rytą Turkijos valstybinis transliuotojas TRT pranešė, kad pietryčių Turkijoje Hatajaus provincijoje rastas gyvas 7 mėnesių kūdikis, išbuvęs griuvėsiuose 140 valandų.

Pasak TRT, toje pačioje provincijoje buvo išgelbėtas ir 35 metų vyras, kuris įstrigęs po griuvėsiais praleido 149 valandas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.