Žiniasklaida: Irano prezidentas lankysis Kinijoje

Irano prezidentas Ebrahimas Raisis vyksta į Kiniją su trijų dienų vizitu, kurio tikslas – stiprinti ekonominį bendradarbiavimą, sekmadienį pranešė šalies žiniasklaida.

Irano prezidentas Ebrahimas Raisis vyksta į Kiniją su trijų dienų vizitu, kurio tikslas – stiprinti ekonominį bendradarbiavimą, sekmadienį pranešė šalies žiniasklaida.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Irano prezidentas Ebrahimas Raisis vyksta į Kiniją su trijų dienų vizitu, kurio tikslas – stiprinti ekonominį bendradarbiavimą, sekmadienį pranešė šalies žiniasklaida.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 12, 2023, 10:52 AM, atnaujinta Mar 13, 2023, 3:39 PM

Irano valstybinė naujienų agentūra IRNA informavo, kad E. Raisi pirmadienio vakarą išvyks į Pekiną oficialiu Kinijos prezidento Xi Jinpingo kvietimu.

Abu prezidentai pirmą kartą susitiko 2022 m. rugsėjį Uzbekistane vykusiame Šanchajaus bendradarbiavimo organizacijos viršūnių susitikime, kuriame Irano prezidentas kvietė plėsti bendradarbiavimą.

Pasak IRNA, būsimo vizito metu prezidentai turės privatų pokalbį derybų klausimu. Abiejų šalių delegacijos planuoja pasirašyti „bendradarbiavimo dokumentus“.

Agentūra pridūrė, kad E. Raisi taip pat dalyvaus susitikimuose su Kinijos verslininkais ir šalyje gyvenančiais iraniečiais.

Iraną ir Kiniją sieja glaudūs ekonominiai ryšiai, ypač energetikos, tranzito, žemės ūkio, prekybos ir investicijų srityse. Šalys 2021-aisiais pasirašė ryšius 25 metams numatantį „strateginio bendradarbiavimo paktą“, kuris, kaip teigiama, apima „politinius, strateginius ir ekonominius“ aspektus.

Kinija yra didžiausia Irano prekybos partnerė, informuoja IRNA, remdamasi Irano muitinės vadovybės 10 mėnesių statistiniais duomenimis. Pernai Irano eksportas į Pekiną sudarė 12,6 mlrd. JAV dolerių, o iš Kinijos Iranas importavo prekių už 12,7 mlrd. JAV dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.