Moldova laikinai uždarė oro erdvę: pranešama apie pastebėtą objektą, priklausantį kitai valstybei

Moldova uždarė savo oro erdvę, pranešė „Air Moldova“. Oro linijų bendrovė paragino keleivius „išlikti ramius“ ir teigė, kad daugiau informacijos pateiks vėliau, rašo „Reuters“. 

Lėktuvas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Lėktuvas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-02-14 15:17, atnaujinta 2023-03-13 15:31

„Mieli keleiviai, šiuo metu Moldovos Respublikos oro erdvė yra uždaryta. Laukiame, kol bus atnaujinti skrydžiai“, – sakoma pranešime.

Kiek vėliau Moldovos aviacijos tarnyba pranešė, kad praėjus kelioms valandoms po to, kai dėl saugumo sumetimų buvo uždaryta šalies oro erdvė, ji vėl atidaryta.

„Po Tarpžinybinės oro erdvės valdymo komisijos posėdžio buvo išduotas NOTAM, kuriuo 11.24 val. buvo laikinai uždaroma Moldovos Respublikos oro erdvė, siekiant užtikrinti civilinės aviacijos saugą ir saugumą, –  nurodoma tarnybos pranešime. – Tuo pat metu Civilinės aviacijos administracija (CAA) praneša, kad 14.47 val. oro erdvė vėl buvo atidaryta. Vėliau pateiksime daugiau informacijos.“

Nurodoma, kad oro erdvė buvo uždaryta po to, kai Rumunijos valdžios institucijos informavo Moldovos valdžios institucijas, kad virš šalies oro erdvės praskrido į droną panašus objektas, priklausantis kitai valstybei, praneša „Ziarul de Garda“ šaltiniai. Jų duomenimis, objektas paliko Moldovos oro erdvę.

Ši informacija kol kas oficialiai nepatvirtinta.

Pirmadienį Moldovos prezidentė apkaltino Rusiją planuojant perimti jos vyriausybės kontrolę.

Prezidentė Maia Sandu sakė, kad Rusijos, Juodkalnijos, Baltarusijos ir Serbijos piliečiai atvyks į Moldovą ir bandys sukelti protestus, kad „pakeistų teisėtą vyriausybę į neteisėtą vyriausybę, kontroliuojamą Rusijos Federacijos“.

Rusija neigė norinti įsikišti, tačiau JAV teigė, kad šie pranešimai kelia „didelį susirūpinimą“, nors jie nebuvo nepriklausomai patvirtinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.