S. Berlusconi išteisintas žvaigždučių papirkimo byloje

Italijos teismas trečiadienį išteisino buvusį ministrą pirmininką milijardierių Silvio Berlusconį dėl kyšių liudytojams, kad šie meluotų apie jo liūdnai pagarsėjusius „bunga bunga“ vakarėlius, ir taip užbaigė daug metų trukusį sekso skandalą.

S. Berlusconi.<br>Nicola Marfisi/AGF/SIPA/Scanpix nuotr.
S. Berlusconi.<br>Nicola Marfisi/AGF/SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2023, 8:26 PM

86 metų žiniasklaidos magnatas buvo kaltinamas mokėjęs jaunoms žvaigždutėms ir kitiems asmenims už „tylą ir melą“ apie savo pagarsėjusius hedonistinius vakarėlius, kuriuos jis visada tvirtino esant elegantiškomis vakarienėmis.

„Pagaliau buvau išteisintas po daugiau kaip 11 metų trukusių kančių, purvo drabstymo ir nesuskaičiuojamos politinės žalos“, – sakoma S. Berlusconi pareiškime, paskelbtame po Milano teismo posėdžio, kuriame jis nedalyvavo.

Senatorius, kurio partija „Forza Italia“ priklauso premjerės Giorgia Meloni valdančiajai koalicijai, jau buvo išteisintas dviejose susijusiose bylose dėl įtariamo kyšininkavimo 2021 metais Sienoje ir 2022 metais Romoje.

S. Berlusconi, kaip žiniasklaidos magnatas, futbolo klubo savininkas ir triskart ministras pirmininkas, dešimtmečius dominavo Italijos viešajame gyvenime ir ilgą laiką buvo lydimas teisinių kovų, kurių didžiąją dalį laimėjo.

Nors jis neužima jokių ministro pareigų, apkaltinamasis nuosprendis vis dėlto būtų buvęs nemalonus keturis mėnesius gyvuojančiai G. Meloni vyriausybei.

Prokurorai dar gali pateikti apeliaciją, tačiau S. Berlusconi politiniai sąjungininkai suskubo pasveikinti nuosprendį, o G. Meloni sakė, kad juo „užbaigiamas ilgas teismų procesas“.

Šis sprendimas yra teisinės kovos, prasidėjusios 2010 metais, kulminacija, kai S. Berluskonis (tuometinis ministras pirmininkas) buvo apkaltintas piktnaudžiavimu valdžia, siekiant apsaugoti jauną marokietę, naktinio klubo šokėją Karimą El-Mahroug.

Žinoma sceniniu vardu „širdžių ėdikė Ruby“, ji buvo sulaikyta policijos už vagystę, bet paleista, kai S. Berluskonis pareiškė, kad ji yra tuometinio Egipto prezidento Hosnio Mubarako dukterėčia.

S. Berluskonis buvo apkaltintas mokėjęs už seksą su Ruby 2010 metais, kai jai buvo vos 17 metų.

Pinigai už tylą

Iš pradžių jis buvo pripažintas kaltu, bet 2014 metais išteisintas, kai apeliacinis teismas nustatė, kad nėra įrodymų, jog jis žinojo, kad K. El-Mahroug buvo nepilnametė.

Vis dėlto teisėjai manė, kad teismo proceso metu daugybė žmonių melavo, įskaitant K. El-Mahroug, kuri buvo užfiksuota įraše, besigirianti seksu su S. Berlusconi. Ji pasakojo apie orgijų scenas jo vakarėliuose, o vėliau teigė, kad viską išgalvojo.

Prokurorai pradėjo tyrimą, kuris virto Milano teismo procesu, prasidėjusiu 2017 metais.

S. Berluskonis, kuris tarp 1994 ir 2011 metų tris kartus ėjo premjero pareigas, buvo kaltinamas, kad išdalijo milijonus eurų už tylą namų, automobilių ir mėnesinių išmokų pavidalu.

Tačiau jo advokatai teigia, kad pinigai buvo kompensacija už žalą, padarytą su byla susijusių asmenų reputacijai, ir tvirtina, kad jis buvo teisiamas „už dosnumo nusikaltimą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.