Dėl ginklų tiekimo Taivanui Kinija įvedė sankcijas JAV įmonėms

Dėl ginklų tiekimo Taivanui Kinija įvedė sankcijas JAV ginkluotės koncernams „Lockheed Martin“ ir „Raytheon Missile and Defense“. Prekybos ministerija ketvirtadienį Pekine pranešė, kad įmonėms uždrausta importuoti prekes į Kiniją ir investuoti Kinijoje. Vadovaujančiam personalui draudžiama atvykti į JAV. Abiem koncernams taip pas skirtos baudos, kurių dydis – dvigubai didesnis nei jų ginklų sandorių su Taivanui vertės.

Taivano ginklai.<br>AP/Scanpix nuotr.
Taivano ginklai.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-02-16 14:19

Kokį poveikį sankcijos apskritai turės įmonėms, kol kas neaišku. JAV draudžia ginklų sandorius su Kinija, tačiau kai kurie ginkluotės koncernai vykdo ir civilinį verslą aviacijos bei kituose sektoriuose.

JAV jau seniai tiekia ginklus Taivanui.

Kinija laiko Taivaną savo dalimi ir grasina salą užkariauti. Tačiau 23 mln. gyventojų turintis Taivanas laiko save nepriklausomu. Manevrais ir karinių laivų bei karinių lėktuvų operacijomis visiškai netoli Taivano Kinija jau kelis mėnesius daro spaudimą salai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.