Kinija skelbia apie „lemiamą pergalę“ kovoje su COVID-19

Kinija paskelbė apie pasiektą „lemiamą pergalę“ kovoje su COVID-19, nepaisant šaliai mestų kaltinimų nesidalinant tikslia pandemine statistika.

Pekinas, Kinija.<br>AP/Scanpix nuotr.
Pekinas, Kinija.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2023, 2:55 PM

Pranešimas su šia žinia buvo paskelbtas po penktadienį surengto uždaro aukščiausių šalies pareigūnų susitikimo, kuriame dalyvavo ir prezidentas Xi Jinpingas. Kaip tvirtinama pranešime, Kinijos atsakas į pandemiją nuo lapkričio buvo „sklandžiai“ perorientuotas, o praktika esą parodė, kad šalies pareigūnai teisingai įvertino pandemijos eigą bei ėmėsi tinkamų sprendimų ir strateginių korekcijų.

Pranešime taip pat sakoma, kad Kinijos mirtingumo nuo COVID-19 lygis tariamai yra „vienas mažiausių pasaulyje“. „Kinija sukūrė stebuklą – didžiulę populiaciją turinti valstybė sėkmingai išgyveno pandemiją“, – dėstoma pranešime.

Tačiau tikslus pandemijos padarytos žalos mastas nėra visiškai aiškus. Kinija praėjusių metų pabaigoje staiga atsisakė savo vadinamosios „nulinio COVID'o“ politikos, pagal kurią iki tol įvedinėjo itin griežtus karantinus ir vykdė masinį gyventojų testavimą. Vėliau šalyje buvo gauta neoficialių pranešimų apie perdegusias ligonines ir paklausos nebesivejančius krematoriumus.

Nepriklausomi užsienio ekspertai mano, kad Kinijos oficialiai skelbiama pandeminė statistika gali būti kelis kartus mažesnė už tikrąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.