Medikai patikrino JAV prezidento J. Bideno sveikatą dėl tinkamumo eiti pareigas

JAV prezidentas Joe Bidenas ir toliau gali atlikti visas savo pareigas. Tai sakoma ketvirtadienį paskelbtame Baltųjų rūmų šeimininko asmeninio gydytojo memorandume dėl dabartinės prezidento sveikatos ir fizinės būklės.

J. Bidenas.<br>Picture alliance/Scanpix nuotr.
J. Bidenas.<br>Picture alliance/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2023, 8:49 AM, atnaujinta Feb 17, 2023, 9:01 AM

„Prezidentas tebėra tinkamas eiti savo pareigas ir gali vykdyti visus savo įsipareigojimus be jokių išimčių ar lengvatų“, – pabrėžiama dokumente.

Pažymima, kad buvo atlikta išsami prezidento medicininė apžiūra, kurios metu buvo konsultuojamasi su Walterio Reedo nacionalinio karo medicinos centro specialistais. Medicininės išvados buvo papildomai pagrįstos konsultuojantis su keliais Džordžo Vašingtono universiteto Medicinos ir sveikatos mokslų mokyklos profesoriais.

Kaip pranešama, tai jau antroji Baltųjų rūmų šeimininko medicininė apžiūra po jo inauguracijos 2021 metų pradžioje. Šiuo metu 80-metis J. Bidenas yra seniausias JAV prezidento pareigas kada nors ėjęs asmuo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.