Šiaurės Korėja grasina beprecedente reakcija į JAV ir Pietų Korėjos karines pratybas

Šiaurės Korėja pagrasino „beprecedente“ reakcija į planuojamas bendras JAV ir Pietų Korėjos karines pratybas.

Šiaurės Korėja pagrasino beprecedente reakcija į planuojamas bendras JAV ir Pietų Korėjos karines pratybas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Šiaurės Korėja pagrasino beprecedente reakcija į planuojamas bendras JAV ir Pietų Korėjos karines pratybas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2023, 5:10 PM, atnaujinta Feb 17, 2023, 5:11 PM

Jei abi sąjungininkės, kaip planuoja, surengs manevrus, Pchenjanas reaguos „stipriomis ir beprecedentėmis atsakomosiomis priemonėmis“, – pareiškė Šiaurės Korėjos užsienio reikalų ministerija.

JAV ir Pietų Korėja per karines simuliacines pratybas kitą savaitę mokysis, kaip reaguoti į Pchenjano branduolinio ginklo panaudojimą. Šiaurės Korėja griežtai smerkia reguliarias abiejų šalių karines pratybas. Užsienio reikalų ministerija Pchenjane manevrus vadina „pasirengimu puolamajam karui“.

Pastaruoju metu Korėjos pusiasalyje smarkiai paaštrėjus įtampai, JAV ir Pietų Korėja sausio pabaigoje paskelbė išplėsiančios bendrus manevrus. Komunistinė Šiaurės Korėjos vadovybė vis grasina karine eskalacija regione ir yra pareiškusi, kad „eksponentiškai“ plės savo branduolinio ginklo arsenalą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.