Analitikas: Jungtinė Karalystė greičiausiai perduos raketų, galinčių smogti Krymui

Rishi Sunako komentarai Miuncheno saugumo konferencijoje leidžia manyti, kad Jungtinė Karalystė gali pradėti tiekti ginklus, kuriais būtų galima smogti Krymui, „Sky News“ paaiškino karo analitikas.

 V. Zelenskis ir R. Sunakas.<br> Cover Images/Scanpix nuotr.
 V. Zelenskis ir R. Sunakas.<br> Cover Images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-02-18 18:14

Pasak buvusio aukšto rango karinės žvalgybos pareigūno Philipo Ingramo, R. Sunakas tikriausiai svarsto apie sparnuotąsias raketas, kurios galėtų pasiekti Kerčės sąsiaurio tiltą į pietus nuo Krymo.

Pats ministras pirmininkas sakė, kad tieks „ilgesnio nuotolio“ raketas, tačiau tos, kurias jie jau siunčia į Ukrainą, yra „gana ilgo nuotolio“.

P. Ingramas teigė, kad Vakaruose, ypač Jungtinėje Karalystėje ir JAV, suvokiama, jog vienintelis būdas išstumti Rusiją iš Ukrainos ir sustabdyti karo poveikį pasauliui – greičiau ir gausiau aprūpinti Ukrainą geresne įranga.

Miunchene paklaustas, ar Jungtinė Karalystė suteiks raketų, galinčių smogti Krymui, R. Sunakas sakė, kad Ukraina turi teisę gintis, bet neatsakė į klausimą tiesiogiai.

„Manau, kad tai visiškai pagrįsta, ir mes turėtume visiškai palaikyti Ukrainą šiame užmojyje ir norėti, kad šis užmojis pavyktų“, – kalbėjo britas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.