Aiškėja mįslingos buvusio Baltarusijos užsienio reikalų ministro mirties detalės: įtaria savižudybę

Praėjusių metų lapkričio mėnesį, eidamas 65-uosius metus, mįslingomis aplinkybėmis mirė buvęs Baltarusijos užsienio reikalų ministras Vladimiras Makėjus. Įtariama, jog mirties priežastis – savižudybė, teigia leidinys „Naša Niva“.

Baltarusijos užsienio reikalų ministro Vladimiro Makėjaus mirties praėjusių metų lapkritį priežastis – savižudybė, teigia leidinys „Naša Niva“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Baltarusijos užsienio reikalų ministro Vladimiro Makėjaus mirties praėjusių metų lapkritį priežastis – savižudybė, teigia leidinys „Naša Niva“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-02-20 09:47, atnaujinta 2023-02-20 09:50

Leidinyje pažymima, kad lapkričio 26 d. Baltarusijos naujienų agentūros „BelTA“ pranešime V.Makėjaus mirties priežastis nenurodyta.

Keturi „Naša Niva“ šaltiniai viešojoje administracijoje ir medicinos ekspertai buvusio Baltarusijos užsieinio reikalų ministro mirties priežastimi nurodė savižudybę.

Leidinys rašo, kad tokį V.Makėjaus sprendimą galėjo lemti įvairios aplinkybės, tačiau dėl etinių sumetimų detalių neišsako.

Kartu pažymima, kad paskutiniuosius ministro gyvenimo metus lydėjo „ir politinės, ir asmeninės dramos“.

„V.Makėjaus draugai sako, kad jį skaudino jo vadovaujamos užsienio politikos krypties žlugimas, jis dažnai jautėsi nereikalingas, o kartais tiesiog nepritampantis“, – rašo leidinys.

Anot leidinio, V.Makėjus taip pat žinojo, kad save pasiskelbusio prezidento Aliaksandro Lukašenkos administracija pradėjo ieškoti kandidatų, kurie galėtų jį pakeisti.

„Pastaruoju metu jis negaudavo reikiamo asmeninio dėmesio, o tai jam buvo labai jautru“, – sakė jo kolega.

„Tai dar nereiškė, kad rytoj jis bus nušalintas. Tačiau jis žinojo, kad jo buvimas buvusiose aukštose pareigose eina į pabaigą. O po pasiektų aukštumų jis savęs niekur kitur nematė“, – sakė vienas iš pašnekovų.

V.Makėjus taip pat turėjo problemų šeimoje.

Pasak „Naša Niva“, mirties dieną V.Makėjus grįžo namo vienas. Jo žmona Vera Poliakova ir jauniausias sūnus liko kitame bute.

Pasak leidinio, pirmasis žmogus, kuris rado jį mirusį, buvo vyresnysis V.Poliakovos sūnus, kuris nuvyko į jo gyvenamąją vietą Drozdy gyvenvietėje po to, kai šeima negalėjo su juo susisiekti telefonu.

Laikraščio „Naša Niva“ pašnekovai neįžvelgia jokių požymių, kad tai buvo nužudymas, užmaskuotas kaip savižudybė.

Parengta pagal „Ukrainska Pravda“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.