A. Lukašenka nurodė suformuoti savanorišką teritorinę gynybą

Baltarusijos diktatorius Aliaksandras Lukašenka, nurodydamas suformuoti naują savanorišką teritorinę gynybą, stiprina savo ginkluotąsias pajėgas.

Baltarusijos diktatorius Aliaksandras Lukašenka, nurodydamas suformuoti naują savanorišką teritorinę gynybą, stiprina savo ginkluotąsias pajėgas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Baltarusijos diktatorius Aliaksandras Lukašenka, nurodydamas suformuoti naują savanorišką teritorinę gynybą, stiprina savo ginkluotąsias pajėgas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 21, 2023, 8:41 AM

„Patirtis Ukrainoje“ rodo, kad reikalinga papildoma gynyba, sakė jis savo Saugumo tarybos posėdyje. „Situacija nėra paprasta. Esu ne kartą sakęs: kiekvienas žmogus turi bent jau mokėti, kaip elgtis su ginklu, kad, esant poreikiui, galėtų apsaugoti savo šeimą, savo namus, savo žemės lopinėlį ir – jei reikės – savo šalį“, – kalbėjo A. Lukašenka, kurį cituoja agentūra „Reuters“.

Pasak Baltarusijos gynybos ministro Viktoro Chrenino, sukarintą formuotę sudarytų nuo 100 000 iki 150 000 savanorių, o idealiu atveju jų būtų kiekviename kaime ir kiekviename mieste.

Tarptautinio Strateginių studijų centro duomenimis, Baltarusijos kariuomenę sudaro apie 48 000 kareivių ir 12 000 valstybės sienos apsaugos karių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.