Rumunija uždaro Rusijos kultūros ir mokslo centrą, teisinantį rusų nusikaltimus Ukrainoje

Rumunijos užsienio reikalų ministerija iškvietė Rusijos ambasadorių, kuris buvo informuotas, kad nuspręsta stabdyti Rusijos kultūros ir mokslo centro Bukarešte veiklą.

Rumunijos ir Rusijos vėliavos.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Rumunijos ir Rusijos vėliavos.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 21, 2023, 3:49 PM

Tai pranešė portalas „Romania Journal“, kuriuo remiasi „Ukrinform“.

„Užsienio reikalų ministro Bogdano Aurescu prašymu antradienį, 2023 m. vasario 21 d., buvo iškviestas Rusijos Federacijos ambasadorius Bukarešte Valerijus Kuzminas. Jis buvo informuotas apie Rumunijos valdžios sprendimą nutraukti Rusijos kultūros ir mokslo centro veiklą Rumunijoje“, – sakoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Žinyba pridūrė, kad Rusijos ambasadoriui buvo primintos vis pasikartojančios situacijos, kai Centras sąmoningai dalyvavo akcijose, kuriomis buvo siekiama iškreipti tikrovę ir istorinę tiesą Rumunijos viešosios nuomonės lygmeniu.

„Centras savo veiksmais negrįžtamai nutolo nuo savo pradinių tikslų stiprinti kultūrinius ryšius ir, deja, virto propagandos, dezinformacijos ir Rusijos Federacijos karo nusikaltimų Ukrainoje teisinimo įrankiu“, – pabrėžia Rumunijos URM.

„Ukrinform“ primena, kad nuo plataus masto invazijos į Ukrainą pradžios daugiau kaip 120 tarptautinių organizacijų ir kultūros institucijų atsisakė bendradarbiauti su Rusija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.