Baltijos jūroje užsidegė iš Klaipėdos į Rygą pavojingą krovinį gabenantis laivas

Ankstų trečiadienio rytą Baltijos jūroje užsidegė iš Klaipėdos į Rygą plaukęs laivas, gebenantis pavojingą krovinį. Pranešama, kad jis šiuo metu dreifuoja Rygos įlankos vakarinės pakrantės link.

Baltijos jūroje užsidegė krovininis laivas „Escape“.<br>Latvijos karinio laivyno nuotr.
Baltijos jūroje užsidegė krovininis laivas „Escape“.<br>Latvijos karinio laivyno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2023, 12:16 PM, atnaujinta Feb 22, 2023, 1:05 PM

Anksti ryte Latvijos karinių jūrų pajėgų pakrančių apsaugos tarnybos jūrų paieškos ir gelbėjimo koordinavimo centras (MRCC Riga) gavo informaciją iš krovininio laivo „Escape“, kad laive kilo gaisras, kurio nepavyko užgesinti autonomine gaisro gesinimo sistema, todėl buvo paprašyta pagalbos.

MRCC Riga nedelsdama nurodė pakrančių apsaugos laivui KA-08 „Saule“ vykti į įvykio vietą. Tuo pat metu Valstybės sienos apsaugos tarnybos sraigtasparniui buvo įsakyta būti pasirengusiam nedelsiant pakilti. Taip pat buvo pranešta visoms atitinkamoms tarnyboms, sakoma Latvijos karinio jūrų laivyno pranešime.

02.57 val. laivo „Escape“ įgula gelbėjimo valtimi paliko laivą. MRCC Riga pavedė netoliese esančiam krovininiam laivui išgelbėti įgulą. Visi laivo „Escape“ įgulos nariai buvo nugabenti į laivą „Kairit“, kad būtų perkelti į Rygos uostą.

Vilkikai „Stella“ ir „Orion“, kuriuose įrengti vandens rezervuarai ir putų generatoriai, taip pat buvo išsiųsti į įvykio vietą, kad prireikus galėtų gesinti laivą.

Šiuo metu laivas „Escape“ dreifuoja Rygos įlankos vakarinės pakrantės link. Atvykęs pakrančių apsaugos laivas atviros liepsnos įvykio vietoje nepastebėjo. Laivas „Escape“ plaukia su Nyderlandų vėliava ir gabena „pavojingą krovinį“, sakoma Latvijos karinių jūrų pajėgų pranešime, nenurodant tikslaus krovinio pobūdžio.

Remiantis internetinėmis jūrų laivų duomenų bazėmis, „Escape“ yra 2011 m. pastatytas 168 m ilgio konteinerinis laivas, kurio bendroji talpa yra 17 000 t. ir kuris plaukė iš Klaipėdos į Rygą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.