Belgorodo srityje nukrito Rusijos gynybos ministerijos lėktuvas

Rusijos gynybos ministerijos lėktuvas sudužo Belgorodo srities Valuikų miesto rajone, pranešė srities gubernatorius Viačeslavas Gladkovas.

Belgorodo srityje nukrito Rusijos gynybos ministerijos lėktuvas.<br>„Telegram“ nuotr.
Belgorodo srityje nukrito Rusijos gynybos ministerijos lėktuvas.<br>„Telegram“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2023, 11:01 AM, atnaujinta Feb 23, 2023, 11:56 AM

Rusijos gynybos ministerija vėliau patvirtino pranešimą, kad grįždamas į savo aerodromą Belgorodo srityje sudužo Rusijos lėktuvas Su-25.

„Rusijos oro ir kosmoso pajėgų lėktuvas Su-25 sudužo grįždamas į savo aerodromą Belgorodo srityje po įvykdytos kovinės užduoties. Pilotas žuvo, – sakoma ministerijos pranešime. – Preliminariais duomenimis, tikėtina avarijos priežastis – techninis gedimas“.

„Telegram“ kanalas „Baza“ rašo, kad karinis lėktuvas sudužo Orechovo kaimo pakraštyje, nukritęs ant tvarto su šienu, dėl to kilo gaisras.

Rusijos valstybinė naujienų agentūra TASS, remiantis Belgorodo srities Valuikų rajono greitosios pagalbos stoties atstovo, patikslino, kad žuvusio piloto kūnas buvo rastas, jo pargabenti atvyko karinis sraigtasparnis.

Su-25 yra vienvietis, dviejų variklių reaktyvinis lėktuvas, sukurtas Sovietų Sąjungoje. Jis buvo sukurtas suteikti oro paramą šalies žemės pajėgoms, naikinti antžeminius įrenginius ir mažo greičio oro taikinius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.