Sirijoje nusileido pirmieji lėktuvai su ES pagalba žemės drebėjimo aukoms

Siriją pasiekė du lėktuvai su Europos Sąjungos (ES) pagalba žemės drebėjimo aukoms. Jie, be kita ko, atgabeno žieminių palapinių bei šildymo prietaisų, sekmadienį pranešė Europos Komisija.

Sirijoje nusileido pirmieji lėktuvai su ES pagalba žemės drebėjimo aukoms.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Sirijoje nusileido pirmieji lėktuvai su ES pagalba žemės drebėjimo aukoms.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 26, 2023, 5:55 PM

Tai pirmieji tokie skrydžiai į Damaską, jų bus ir daugiau. Orlaiviais iš ES sandėlių Dubajuje bei Brindizio Italijoje gabenama parama žmonėms tieks vyriausybės kontroliuojamose, tiek Damasko nekontroliuojamose teritorijose.

Komisijos duomenimis, šiuo oro tiltu atgabenta 420 tonų paramos prekių. 225 tonos paramos, kurios vertė yra 1,1 mln. eurų, yra iš ES atsargų. Aktyvavus ES civilinės saugos mechanizmą, paramą Sirijai papildomai pasiūlė dar 15 Europos šalių.

Iš viso ES iki šiol nuo žemės drebėjimo nukentėjusiais Sirijai skyrė humanitarinės paramos už 10 mln. eurų. Daugiau kaip 6 mln. šios sumos perskirstyta pagal vykstančius humanitarinius projektus.

ES 5,7 mln. eurų skyrė humanitarinei paramai Turkijoje per stichiją nukentėjusiems žmonėms. Kovo viduryje planuojama tarptautinė donorų konferencija žemės drebėjimo, nusinešusio daugiau kaip 50 000 gyvybių, aukoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.