Po sprogimų Mačiuliškių aerodrome A. Lukašenka skubiai sušaukė saugumo pajėgas ir davė įsakymą

Po dviejų neseniai įvykusių sprogimų kariniame aerodrome, esančiame Mačiuliškių kaime, save pasiskelbęs Baltarusijos prezidentu Aliaksandras Lukašenka surengė skubų susitikimą su saugumo pajėgomis. Apie tai savo „Telegram“ kanale pranešė baltarusių stebėjimo grupė „Belaruski Gajun“.

Po dviejų neseniai įvykusių sprogimų kariniame aerodrome, esančiame Mačiuliškių kaime, save pasiskelbęs Baltarusijos prezidentu Aliaksandras Lukašenka surengė skubų susitikimą su saugumo pajėgomis. Apie tai savo „Telegram“ kanale pranešė baltarusių stebėjimo grupė „Belaruski Gajun“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Po dviejų neseniai įvykusių sprogimų kariniame aerodrome, esančiame Mačiuliškių kaime, save pasiskelbęs Baltarusijos prezidentu Aliaksandras Lukašenka surengė skubų susitikimą su saugumo pajėgomis. Apie tai savo „Telegram“ kanale pranešė baltarusių stebėjimo grupė „Belaruski Gajun“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 27, 2023, 4:44 PM

„Turime daug uniformuotų žmonių. Visi jie yra ginkluoti. Tai žmonės, pasiryžę ginti savo tėvynę. Turime tuo pasinaudoti. Disciplina ir savo pareigų vykdymu. Ypač pasienyje“, – kalbėjo Baltarusijos diktatorius A.Lukašenka.

Jo teigimu, milicija, KGB ir kariuomenė „privalo matyti bet kokią menkiausią agresiją prieš mūsų šalį prie mūsų valstybės sienų, kad galėtų imtis atitinkamų atsakomųjų priemonių“.

A.Lukašenka mano, kad šalies priešai naudojasi kiekviena proga sujaukti padėtį Baltarusijoje.

„Prašau ir reikalauju, kad vykdytumėte šiuos nurodymus. Visa kita priklauso nuo manęs“, – sakė jis.

Susitikime dalyvavo Baltarusijos saugumo tarybos valstybės sekretorius, vidaus reikalų ir gynybos ministrai, KGB ir Valstybinio pasienio komiteto vadovai. Pats A.Lukašenka atrodė susirūpinęs.

Vasario 26 d. rytą BYPOL iniciatyva pranešė apie sprogimus Mačiuliškių oro bazėje Minsko srityje, Baltarusijoje. Netrukus buvo sužinota, kad atakos taikinys buvo Rusijos lėktuvas „A-50U“. Gautomis žiniomis, orlaivis smarkiai nukentėjo ir, pasak šaltinių, „tikrai jau niekur nebeskris“.

BYPOL iniciatyvos vadovas Aleksandras Azarovas teigė, kad už to stovi Baltarusijos partizanai. Kaip jis teigė, įtariamo sabotažo Mačiuliškėse dalyviai išvyko iš Baltarusijos ir dabar yra saugūs.

Praėjus dienai po incidento Baltarusijos karinėje aviacijos bazėje Mačiuliškių kaime, Baltarusijos pasieniečiai gerokai sustiprino iš šalies išvykstančių žmonių kontrolę.

Mačiuliškiai – nedidelė gyvenvietė Minsko srityje, kur yra Rusijos kariuomenės aktyviai naudojamas aerodromas. Rusai čia laiko savo naikintuvus „MiG-31K“, galinčius nešti hipergarsines raketas „Kinžal“. Kiekvieną sykį jiems pakilus visoje Ukrainoje skelbiamas oro pavojus.

Rusija turi tik devynis tokius lėktuvus. Vieno tokio orlaivio kaina – daugiau kaip 300 mln. eurų.

Parengta pagal „Ukrainska Pravda“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.