JAV įvedė naujas sankcijas Šiaurės Korėjos režimo rėmėjams

Jungtinės Valstijos įvedė naujas sankcijas trims įmonėms ir dviem asmenims, kurie kaltinami generuojantys pajamas Šiaurės Korėjos režimui. „Neteisėtos Šiaurės Korėjos masinio naikinimo ginklų ir balistinių raketų programos“ kelia grėsmę tarptautiniam ir regioniniam stabilumui“, – trečiadienį Vašingtone paskelbė JAV iždo departamentas, argumentuodamas sankcijų taikymą. JAV esą pasiryžusios „taikytis į nelegalius režimo tinklus, kurie generuoja pajamas šiai destabilizuojančiai veiklai“.

 Šiaurės Korėja.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Šiaurės Korėja.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2023, 11:08 PM

Įgyvendinant sankcijas, bus įšaldytas galimas minėtų įmonių ir asmenų turtas JAV. Be to, asmenims, bankams ir kitoms įmonėms, kurios ateityje vykdys su jais sandorius, taip pat grės sankcijos – tai turėtų smarkiai apsunkinti galimus tarptautinius sankcionuojamų bendrovių ir asmenų verslo ryšius.

Šiaurės Korėjai jau taikomos griežtos JT Saugumo Tarybos sankcijos. Savo baudžiamąsias priemones Pchenjanui yra įvedusios ir JAV, Pietų Korėja, Japonija bei ES. JT rezoliucijos izoliuotai šaliai draudžia atlikti branduolinius bandymus bei bandyti balistines raketas, kurios, priklausomai nuo konstrukcijos, gali būti apginkluotos branduoliniais užtaisais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.