O. Scholzas išvyko į Vašingtoną, kur susitiks su J. Bidenu

Vokietijos federalinis kancleris Olafas Scholzas ketvirtadienį išvyko į Vašingtoną, kur penktadienį susitiks su JAV prezidentu Joe Bidenu ir pirmiausiai aptars Rusijos karą Ukrainoje. Neįprasta, tačiau bendra spaudos konferencija po susitikimo neplanuojama. O. Scholzo taip pat nelydi ir žurnalistai iš Berlyno. Kartu nevyksta ir verslo delegacija.

Olafas Scholzas.<br>DPA-Picture Alliance/Scanpix nuotr.
Olafas Scholzas.<br>DPA-Picture Alliance/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 2, 2023, 9:49 PM

„Tai, kad mes labai daug ir labai dažnai kalbamės, rodo transatlantinių santykių bei gero bendradarbiavimo tarp JAV prezidento ir Vokietijos kanclerio kokybę“, – prieš išvykdamas sakė O. Scholzas. Esą vyksta pokalbiai telefonu, vaizdo konferencijos, tačiau kartais reikia pasikalbėti ir tiesiogiai. „Tai būtina esant tokiai sudėtingai padėčiai pasaulyje“, – pažymėjo kancleris.

Pokalbis Baltuosiuose rūmuose yra vienintelis oficialus O. Scholzo susitikimas per jo viešnagę Vašingtone. Po jo numatytas kanclerio interviu stočiai CNN.

Tai bus antras kanclerio apsilankymas Baltuosiuose rūmuose per beveik 15 mėnesių trunkančią kadenciją. 2022 metų vasario pradžioje jis lankėsi Vašingtone su prisistatymo vizitu. Jau tada daug dėmesio buvo skiriama Ukrainai. Tada prie kaimyninės šalies sienų Rusija jau buvo sutelkusi dešimtis tūkstančių savo karių. Po daugiau nei dviejų savaičių, 2022 metų vasario 24–ąją, Rusija pradėjo invaziją į Ukrainą.

Pastaruoju metu būta prieštaringų pareiškimų iš Baltųjų rūmų ir O. Scholzo kanceliarijos apie tai, kaip Ukrainai pažadėti koviniai tankai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.