Karalius Karolis III pirmųjų vizitų vyks į Prancūziją ir Vokietiją

Didžiosios Britanijos karalius Karolis III pirmojo valstybinio vizito vyks į Prancūziją ir Vokietiją, penktadienį pranešė Vokietijos prezidentūra.

​Didžiosios Britanijos karalius Karolis III pirmojo valstybinio vizito vyks į Prancūziją ir Vokietiją, penktadienį pranešė Vokietijos prezidentūra.<br>AFP/Scanpix nuotr.
​Didžiosios Britanijos karalius Karolis III pirmojo valstybinio vizito vyks į Prancūziją ir Vokietiją, penktadienį pranešė Vokietijos prezidentūra.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 3, 2023, 3:28 PM

„Tai, kad karalius Karolis pasirinko Vokietiją ir Prancūziją kaip savo pirmąsias kelionių kryptis prieš karūnavimą, taip pat yra svarbus europietiškas gestas“, – sakė Vokietijos prezidentas Frankas-Walteris Steinmeieris vaizdo pranešime, pranešdamas, kad karalius Karolis III Vokietijoje lankysis kovo 29–31 dienomis.

Prancūzijos prezidentūra atskirai paskelbė, kad Karolis III kovo 26–29 dienomis viešės Prancūzijoje.

F. W. Steinmeieris sakė, kad jis ir Vokietijos pirmoji ponia Elke Buedenbender sutiks Karolį ir karalienę konsortę Kamilą Berlyne su karinėmis iškilmėmis, o paskui pakvies juos į valstybinį banketą Belevju rūmuose (Vokietijos prezidentūroje) miesto centre.

Kovo 30 dieną abi poros kartu lankysis Berlyne ir aplinkinėje Brandenburgo žemėje, o kitą dieną vyks į šiaurinį Hamburgo uostamiestį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: prasideda „Eurovizija“ – kas laimės ir kur bus Lietuva?