Ispanijoje sulaikyta 10 žmonių, kurie plėšė pabėgėlius ukrainiečius

Ispanijos policija penktadienį pranešė sulaikiusi nusikaltėlių gaują, kuri plėšė nuo karo Ukrainoje pabėgusių žmonių būstus ir pavogė daiktų už daugiau kaip 1 mln. eurų, rašo „The Local“.

Ispanijoje sulaikyta 10 žmonių, kurie plėšė pabėgėlius ukrainiečius.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Ispanijoje sulaikyta 10 žmonių, kurie plėšė pabėgėlius ukrainiečius.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-03-04 17:13, atnaujinta 2023-03-04 17:14

10 įtariamųjų „rinkosi tokio tipo aukas, kadangi jos dažniausiai atsiveža visas savo santaupas ir vertybes“, sakoma Ispanijos policijos pranešime.

Manoma, kad piktadariai įsilaužė į septynis ukrainiečių pabėgėlių namus rytinėse Alikantės ir Mursijos provincijose Viduržemio jūros pakrantėje.

Pareigūnai informavo, kad jiems pavyko rasti 1,25 mln. eurų vertės pavogtų daiktų ir grynųjų pinigų, įskaitant pašto ženklų kolekciją, kainuojančią apie pusę milijono eurų, papuošalus ir kompiuterius.

Įtariama, jog gauja pasinaudojo aukų automobiliuose sumontuotais vaizdo registratoriais, kad „išstudijuotų jų kasdienybę“ ir nustatytų, kada jų nėra namuose.

Policija pranešė, kad, atlikdama tyrimą, sulaikė septynis ukrainiečius ir tris rusus. Neatmetama, kad gali paaiškėti daugiau nukentėjusiųjų ir bus sulaikyta daugiau įtariamųjų.

Ispanija priėmė 160 tūkst. ukrainiečių, pasitraukusių iš karo niokojamos tėvynės. Jiems čia buvo suteikta laikina apsauga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.