J. Bidenui vasarį buvo pašalintas vėžinis odos darinys

80 metų JAV prezidento Joe Bideno gydytojas penktadienį pareiškė, kad praėjusį mėnesį nuo prezidento krūtinės pašalintas darinys buvo bazalinių ląstelių karcinoma – dažna odos vėžio rūšis.

Joe Bidenas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Joe Bidenas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2023, 2:05 PM

JAV prezidento gydytojas Dr. Kevinas O'Connoras laiške Baltųjų rūmų spaudos sekretorei Karine Jean-Pierre rašė, kad darinys buvo pašalintas ir atlikta biopsija. „Kaip ir tikėtasi“, pažeidimo tyrimas buvo teigiamas dėl bazaliomos, rašė O'Connoras.

„Visas vėžinis audinys buvo sėkmingai pašalintas“, – rašė K.O'Connoras.

Jis pridūrė, kad J.Bidenas ir toliau tęs „dermatologinę priežiūrą“. J.Bideno gydytojas teigė, kad „jokio tolesnio gydymo“ nereikėjo.

K.O'Connoras sakė, kad vieta, kurioje buvo pašalintas vėžinis darinys, „gražiai užgijo“.

„Prezidentas J.Bidenas tebėra sveikas, energingas 80-metis vyras, kuris gali sėkmingai vykdyti prezidento pareigas, įskaitant vyriausiojo vykdomojo pareigūno, valstybės vadovo ir vyriausiojo kariuomenės vado pareigas“, – vasario mėnesį po J.Bideno medicininės apžiūros teigė K. O'Connoras.

K. O'Connoras rašė, kad prezidentas „jaunystėje nemažai laiko praleido saulėje“ ir kad jis jau buvo reguliariai gydomas dėl lokalizuoto nemelanominio odos vėžio pašalinimo.

Parengta pagal „CNN“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.