Žiniasklaida: Lenkijoje padegti Ukrainai skirti greitosios pagalbos automobiliai

Radluve kovo 3 d., apie 22 val., buvo padegti du greitosios pagalbos automobiliai, kurie turėjo būti išsiųsti į Ukrainą, pranešė Lenkijos naujienų kanalas TVN24. Policijos pareigūnų teigimu, įrodymai rodo tyčinį padegimą. 35 metų įtariamasis sulaikytas, tačiau dar neapklaustas.

Lenkijoje padegti Ukrainai skirti greitosios pagalbos automobiliai.<br>Soc. tinklų nuotr.
Lenkijoje padegti Ukrainai skirti greitosios pagalbos automobiliai.<br>Soc. tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 5, 2023, 2:34 PM

Abu greitosios pagalbos automobiliai į Ukrainą turėjo išvykti kovo 4 dieną su humanitarinės pagalbos konvojumi, kurį organizavo „Moc Przyszlosci“ fondas. Į Ukrainą turėjo būti išsiųsti šeši greitosios pagalbos automobiliai ir du pikapai.

Sugadinti greitosios pagalbos automobiliai turėjo būti nugabenti į Charkovo ligoninę.

Po gaisro liko keturi greitosios pagalbos automobiliai ir du pikapai. Antroji transporto dalis – du pikapai su medicinine įranga – liko nesugadinti ir sėkmingai išsiųsti į Ukrainą.

„Ligoninės direktorius verkė, kai pasakiau, kad greitosios pagalbos automobiliai dega“, – situaciją komentavo fondo prezidentė Diana Dembicka-Maczka, kurią citavo TVN24.

Šiuo metu fondas renka pinigus naujam greitosios medicinos pagalbos automobiliui Charkovo ligoninei. Lėšų rinkimo kvietimo aprašyme sakoma, kad „negalime likti abejingi ligoninės, kuri laukė šios greitosios pagalbos, poreikiams“.

Nuo pat Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios 2022 m., Lenkija buvo reikšminga humanitarinės pagalbos ir amunicijos tiekėja.

Vasario 21 d. Lenkijos užsienio reikalų ministerija pranešė, kad Lenkija aprūpins Ukraina 14 tankų „Leopard“ per „kitas dvi savaites“, kai Ukrainos kariai baigs mokymus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.