Vokietijos policija sulaikė teroro išpuolį planavusį įtariamąjį

Vokietijos tyrėjai prie Vokietijos ir Austrijos sienos netoli Pasau suėmė 18 metų vyrą, įtariamą planavusį islamistinį išpuolį Frankfurte.

Vokietijos policija.<br>DPA/picture-alliance/Scanpix nuotr.
Vokietijos policija.<br>DPA/picture-alliance/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 9, 2023, 7:22 PM

Šis asmuo norėjo vykti į Iraką ir prisijungti prie „Islamo valstybės“, ketvirtadienį paskelbė Vokietijos kriminalinės policijos biuras (LKA) Vysbadene ir prokuratūra Frankfurte.

Vyras įtariamas planavęs įvykdyti rimtą smurtinį išpuolį, keliantį pavojų valstybei. Jis, be kita ko, gavo sprogstamųjų ir padegamųjų įtaisų gamybos planus. Pranešama, kad jis taip pat norėjo gauti automatinį ginklą, kad per išpuolį nužudytų kuo daugiau žmonių.

Šį vyrą pareigūnai sekė nuo vasaros. Per pirmąją kratą namuose pernai rugpjūtį, be kitų dalykų, buvo konfiskuotos „Islamo valstybės“ vėliavos.

Užsimaskavę tyrėjai vėliau atskleidė, kad iš pradžių šis asmuo buvo atsisakęs įvykdyti planuotą išpuolį, nes bijojo būti aptiktas. Vietoj to jis norėjo prisijungti prie „Islamo valstybės“, kad „žudytų bedievius“ ir „kovotų su valstybės institucijomis“, sakoma pranešime.

Po LKA stebimos kelionės automobiliu trečiadienį kaltinamasis buvo sulaikytas greitkelyje netoli Pasau, nepasiekęs sienos. Ketvirtadienį jis turėjo stoti prieš teisėją Frankfurte.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.